More


  Mediu / A început programul Rabla pentru Electocasnice!

  =

  Începând de joi , 06 iunie 2019, persoanele fizice care s-au înscris în Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla Electrocasnice) prin intermediul aplicației electronice pe pagina web a Administrației Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/, au posibilitatea de a modifica eficiența energetică a unui echipament aprobat, doar de la o clasă superioară la o clasă inferioară, până în momentul utilizării voucherului, cu modificarea sumei aferente fiecărei categorii de echipament. Modificările voucherului vor putea fi operate de către comercianți în momentul achiziționării unui echipament, la solicitarea beneficiarului.
  Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui EEE eligibil, în schimbul predării unui DEEE echivalent, cu excepția mașinilor de spălat vase care vor putea fi achiziționate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiționat, mașină de spălat rufe).
  Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menționată de solicitant, iar predarea echipamentului vechi se va face în momentul livrării celui nou-achiziționat.
  Reamintim că finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează:
  a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++;
  b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++;
  c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++;
  d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++;
  e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++);
  f)300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++;
  g)400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.
  h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și A+;
  i) 400 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A++ și A+++.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img