More  Parteneriat și proiect la Liceul Tehnologic ”Unio-Traian Vuia” Satu Mare

  În data de 29 mai 2019, la Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vuia” a avut loc o activitate din cadrul Parteneriatului: TINEREȚEA CĂRȚILOR-CĂRȚILE TINEREȚII. Pentru buna desfășurare a acestui Parteneriat, au fost invitate să participe mai multe instituții: Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Asociația Scriitorilor de Nord-Vest și Cenaclul Cronograf.

  La nivelul școlii gazdă a fost pregătit Proiectul: LITERATURA LA TINE ACASĂ. Echipa a fost alcătuită din director, prof. dr. Popescu Vlaicu, elevi din diferite clase (IX a, IX c, X a, XI b), prof. Silaghi Alin, prof. Bucs Ecaterina. Coordonator proiect: prof. Bălan Pop Cornelia. Alături de elevi, în sală au fost prezenți și câțiva profesori.

  Motto-ul ales al activității: „Se poate trăi fără Poezie…dar nu merită…”, dintr-un autograf oferit profesoarei Cornelia Bălan Pop de poetul Alexandru Pintescu, în 28 octombrie 1998.

  Invitați: scriitorii Felician Pop, Robert Laszlo, Loredana Știrbu și Gheorghe Cormoș și reprezentanți presă.

  Partea I a constat într-o dezbatere despre literatură, viață și condiția omului în societate.

  Partea a II-a a avut ca scop lansarea revistei Profesia, tipărită recent.

  La discuție au participat și ziariștii invitați. Elevilor li s-au pus întrebări legate de activitatea lor revuistică, de pasiunile lor. Schimbul de idei a fost unul constructiv: e bine ca elevii să scrie și, de asemenea, să își dezvolte aceste pasiuni descoperite pe băncile școlii și care le pot face viața mai frumoasă și mai ușoară.

  Revista a fost apreciată pentru ponderea articolelor scrise de elevi, pentru aspect și pentru apariția în format tipar.

  La rândul lor, elevii au pus întrebări invitaților cu privire la activitatea lor literară. Dialogul ar fi continuat dacă sunetul clopoțelului nu ar fi anunțat trecerea (câteodată prea repede) a timpului. La final, scriitorul Felician Pop a dăruit elevilor mai multe cărți și revista Cronograf. Directorul Liceului a mulțumit invitaților pentru inițiativă și le-a solicitat prezența și la activitățile viitoare.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE