More


  Un ciclist, salvat de salvamontiștii sătmăreni la competiția Tour de Tur, ediția a XIV-a

  =

  Tour de Tur, ediția a XIV-a a fost cea mai dură dintre toate edițiile precedente, o veritabilă etapă de anduranță care a pus la grea încercare mentalul și fizicul concurenților, al organizatorilor, dar și al celor aflați la datorie, pentru a veghea la siguranța participanților și a interveni în caz de accidente, adică, Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare. Peste două sute de participanți, împărțiți pe probele de ciclism și alergare montană au avut de înfruntat condițiile de teren devenite extrem de dure din cauza condițiilor meteo capricioase ale acestei primăveri. Din păcate, competițiile dure își cer tributul, până la urmă prin asta își clădesc renumele și provoacă an de an tot mai mulți competitori, porniți în a-și cunoaște limitele sau dornici în adjudecarea trofeului! Acest lucru ne este binecunocut salvamontiștilor, motiv pentru care au luat toate măsurile posibile, pentru intervenția eficientă în caz de accidente!

  Salvamontiștii sătmăreni au solicitat sprijin din partea vecinilor maramureșeni care au răspuns imediat solicitării și cărora le mulțumsc pentru sprijin și preofesionalism, structurile salvamont fiind singurele în măsură să acorde sprijin în salvare montană!

  Pe lăngă intervențiile ușoare, salvamontiștii sătmăreni au avut parte și de un caz dificil, o cădere a unui concurent, ce s-a soldat cu un traumatism al piciorului, incident produs în cel mai inaccesibil și dificil loc al competiției.

  Imediat după alarmare salvamontiștii sătmăreni s-au îndreptat cu ATV-urile din dotare către zona semnalată, pe traseu recuperând și echipajul pedestru responsabil de acel sector, astfel timpul până la găsirea și acordarea primului ajutor reducându-se la cca. 7 min. La o primă analiză a cazului, salvatorii și-au dat seama că nu pot scoate victima decît la picior, prin zona inundată a deltei râului Tur, cu ajutorul UT-lui, de aceea au solicitat și echipa de suport coordonată de Adam Boer unde erau și colegii băimăreni, Dan Benga și Marius Pteancu.

  Victima noastră, un tînăr deosebit, un sportiv din Carei care prin atitudinea sa ne-a ajutat mult, în buna desfășurare a acțiunii de evacuare. Îi dorim multă sănătate…și să ne vedem la anul! Nu în ultimul rând dorim să aducem mulțumirile noastre către conducerea Consiliului Județean Satu Mare, dlui președinte Pataki Csaba, care a înțeles oportunitatea măririi capacității de intervenție, prin chemarea la această competiție a colegilor maramureșeni, care au venit, fără să ne solicite vreo implicare materială!”, a declarat șeful SPJ Salvamont Satu Mare, Alex Costin.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img