More


  Andrei Barbul, la doar 18 ani, bronz la Naționalele de seniori

  - Advertisement -

  Campionatul Naţional de lupte dedicat seniorilor a avut loc la Reșița . Cei mai buni luptători din țară la libere și greco-romane, feminin și masculin s-au duelat pe saltele pentru medalii.

  Printre participanții la greco-romane i-am regăsit și pe luptătorii sătmăreni, unii legitimați la cluburi din țară, alții așa cum era firesc de la CS Cetate Ardud.

  De la CS Cetate Ardud cea mai prețioasă medalie a obținut-o Andrei Barbul. Acesta a ținut să intre pe saltea la categoria 82 kilograme. După trei victorii, sătmăreanul a pierdut în semifinală. A condus cu 6-1, dar n-a mai rezistat şi a fost învins cu 7-8. Deşi se află la primul an de juniorat, Andrei a luat medalia de bronz la seniori.

  ”Mă bucur mult pentru Andrei. Slăbirea de dinaintea concursului și-a spus cuvântul și din păcate a cedat acel meci pentru intrarea în finală. Dacă urca o categorie și nu slăbea acum era campion. Dar , repet, este o performanță deosebită pentru el”, spune antrenorul Tudor Barbul.

  Mădălin Bulgăr , sportiv crescut la CS Cetate Ardud, dar acum reprezentând Timișoara, orașul unde studiază, a intrat pe saltele la categoria 63 de kilograme. A susţinut patru meciuri, le-a câştigat pe primele trei, după care a cedat în finală cu Răzvan Arnaut (CS Farul Constanţa).

  Sătmăreanul Lenard Berei, legitimat la CSA Steaua Bucureşti, a devenit vicecampion al României la categoria 130 kilograme. Sportivul nostru a înregistrat patru victorii, pentru ca în ultimul act să piardă cu Alin Alexiuc, cel mai valoros luptător al momentului în România.

  Alţi luptători de la CS Satu Mare – Cetate Ardud: Marian Zaha (55 kg) – locul 5, Marius Bulgăr (60 kg) – locul 5, Sandor Pek (72 kg) – locurile 5-8. Antrenori: Tudor Barbul, Claudiu Blaga, Ludovic Lieb, Norocel Barbur.

  După cum ne transmite antrenorul Tudor Barbul, majoritatea sportivilor de la clubul sătmărean vor avea o perioadă lipsită de competiţii până la Campionatul Naţional de lupte pe plajă de la sfârşitul lunii august. Dar cei mai titraţi îşi vor continua pregătirea la loturile naţionale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img