More

    Delora Pricop, pe urmele mamei…

    La doar 14 ani , sătmăreanca Delora Pricop are deja 184 cm și recent a fost remarcata Academiei de baschet Ratgeber de la Pecs.

    Fiica cea mare a antrenoarei de baschet Adriana și a antrenorului de volei Adrian Pricop nu putea sta departe de sport. A început cu voleiul, dar apoi de la fileu s-a mutat sub panoul de baschet unde e pregătită chiar de mama ei.

    Prin talia ei și calitățile pe care le-a moștenit de la părinți, Delora are se pare tot viitorul în față și, dacă va face alegerile bune în viață, va munci și va avea și puțină șansă ( că, deh, fără noroc nu se poate în viață), în câțiva ani aceasta va putea deveni una dintre jucătoarele exponențiale ale baschetului sătmărean.

    Delora a participat săptămâna trecută la Baja în Ungaria la un stagiu de pregătire organizat de Academia Națională de Baschet Ratgeber. Iar Delora a fost remarcata antrenorului coordonator, italianul Fabio Fossatti. La final a fost și cooptată în echipa U 14 care a jucat un meci demonstrativ cu echipa antrenorilor de la camp.

    De remarcat că la tabăra de baschet de la Baja au fost 200 de copii, de la 9 la 18 ani, grupați pe categorii de vârstă și antrenați de tehnicieni de valoare din Serbia, Turcia, Italia și Ungaria. De la Satu Mare i-am mai avut la grupa U 10 pe Nicholas Tăut și Matei Mureșan, iar de la U Cluj Napoca și Sirius Târgu Mureș au participat de asemenea câțiva juniori.

    ”A fost a 10-a ediție și credem cea mai reușită. Eu sunt la a șasea ediție și mă bucur să îi văd pe copii cum de la an la an progresează. Suntem ca o familie aici și încercăm să le facem șederea plăcută în tabăra de baschet celor 200 de copii. Au fost două serii în două săptămâni. Cu două antrenamente pe zi pentru participanți, cu activități organizate pentru ei, cu surprize și premii la final. De asemenea, fiecare copil a primit la sosire câte o minge și un echipament . Doar țânțarii ne-au creat mici probleme anul acesta”, ne-a spus sătmăreanul nostru Petru Eles (foto alături de cei trei copii din Satu Mare), cel care este managerul echipei PEAC Pecs din prima ligă din Ungaria și totodată membru în staff-ul de organizare a taberei Academiei Ratgeber.

    ”Mă bucur că în acest an am avut și sătmăreni de ai mei la această tabără . Sper că s-au simțit bine și sunt așteptați cu drag și la edițiile viitoare!” a mai spus Eles, fost președinte, manager și antrenor la CSM Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE