More

    Îl cheamă Contra pe Adi Rus la Națională pentru dubla cu Spania și Malta?

    Adrian Rus e cu siguranță jucătorul momentului în fotbalul sătmărean. Descoperit la IL Calcio Satu Mare și trecut pentru o scurtă perioadă la Olimpia , Adi Rus s-a făcut remarcat după ce a plecat să joace în Ungaria.
    A avut un sezon foarte bun la Balmazujvaros în prima ligă iar apoi a urmat transferul la Academia Puskas și de acolo împrumutul la SEPSI Sfântu Gheorghe în prima ligă din România.
    Odată cu venirea lui Mirel Rădoi la Naționala de tineret, Adi Rus a devenit încet un jucător de bază pentru România U 21.
    La Europeanul din Italia sătmăreanul a evoluat în meciul cu Franța, 0-0 iar Rus a fost remarcatul specialiștilor.
    Transferat în această vară la Vidi, vicecampioana Ungariei, mutarea deschide posibilitatea ca fotbalistul să fie ademenit de Ungaria cu o convocare la prima reprezentativă. Mai ales că până să vină la Sepsi, Rus a crescut la Balmazujvaros.
    “Recunosc, deşi analizăm etapă de etapă meciurile din Liga 1, eu nu l-am remarcat pe Adrian Rus. Spre ruşinea mea, nu mi-a sărit în ochi şi nu i-am simţit potenţialul. Este un jucător extraordinar”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport Special, luni seară.

    “Adrian Rus va fi
    convocat doar pentru valoare, nu ca să nu-l ia Ungaria”
    Totuşi, există posibilitatea ca Rus să nu apuce să joace pentru România şi să aleagă Ungaria dacă nu va fi convocat. Gazeta Sporturilor susţine că selecţionerul Cosmin Contra plănuieşte să-l cheme la lot pentru dubla cu Spania şi Malta, în toamnă, dar ar însemna să-l şi debuteze. Un jucător poate evolua la orice nivel de vârstă pentru o naţională, dar dacă nu apucă să debuteze la seniro poate alege o altă naţională.
    “Este o temă falsă asta că trebuie convocat ca să nu-l piardă România. Fiecare jucător e liber să aleagă. Însă Rus, Paşcanu şi Nedelcearu au demonstrat că au valoare, iar asta înseamnă că pot fi convocaţi de Contra. În acea zonă avem jucători cu multă experienţă, iar schimbul lor trebuie pregătit. Cosmin va decide de cine are nevoie”, a declarat Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, pentru Digi Sport.

    Cifrele lui Adrian Rus, născut pe 18 aprilie 1996. Înălţimea sa este de 1,88 metri
    16 meciuri, un gol şi o pasă de gol.
    66 de meciuri la Balmazujvaros
    6 meciuri România U21

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE