More


  Medalii sătmărene la Naționalele de la Pitești

  =

  Campionatul Naţional de atletism pentru juniori 2 (U17) a avut loc în week end pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Piteşti. În concurs au intrat toate cluburile de profil din ţară, respectiv sportivi de la LPS-CS Satu Mare şi Liceul Teoretic Carei. Delegaţia sătmăreană a revenit acasă cu două medalii preţioase.

  Cel mai preţios rezultat îi aparţine lui George Kadar de la LPS-CS Satu Mare. Pregătit de profesorul Horia Macarie, George a devenit campion naţional la decatlon cu 5.389 puncte acumulate. În prima zi a avut de trecut prin probele de 100 metri, lungime cu elan, aruncarea greutăţii, săritură în înălţime, 400 metri, iar sâmbătă a făcut faţă probelor de 110 metri garduri, aruncarea discului, săritura cu prăjina, aruncarea suliţei şi rezistenţă la 1.500 metri.

  ”George este doar U16, respectiv un real talent. Sper să putem să-l ţinem cât mai mult. Pentru noi s-a încheiat sezonul. Chiar dacă nu sunt mai multe medalii, sunt mai calitative. Competiţii în judeţ vom organiza în toamna acestui an”, a declarat antrenorul Horia Macarie.
  George Kadar învaţă la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare unde îl are diriginte pe Horia Macarie. A trecut în clasa a X-a şi practică atletismul de aproximativ un an. În 2019 se mai poate lăuda cu titlul de campion naţional în sală la juniori 2 heptatlon şi de vicecampion în sală la heptatlon juniori 3.
  Arnold Dragoş,
  bronz la înălţime
  O altă medalie a fost cucerită la Piteşti de Arnold Dragoş de la LPS-CS Satu Mare.
  Atletul pregătit de Radu Achim a obţinut bronzul la înălţime cu rezultatul de 1,84 metri.

  Celelalte rezultate sătmărene:
  LPS-CS Satu Mare
  • Cintya Pereni: locul 4 la disc (Macarie)
  • Andrei Majer: locul 5 la suliţă (Macarie)
  • Andra Vădan: locul 4 la heptatlon (Achim)
  Liceul Teoretic Carei
  • George Racolţa: locul 7 la disc (Ioan Mărneanu)
  • Georgeta Hasna: locul 7 la greutate (Florin Turcu)
  • Evelin Bereczki: locul 8 la greutate şi 8 la disc (Turcu)  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img