More


  Start în sezonul 2019-2020 al Ligii 1

  =

  Liga 1 va debuta azi, vineri, 12 iulie. Formațiile calificate în cupele europene, CFR, FCSB, Viitorul și Craiova, nu se vor întâlni între ele în primele 7 etape, lucru care a expus-o din perspectiva programului pe Dinamo.
  Trupa lui Neagoe va avea, de departe, cel mai greu start de sezon. În primele 3 etape întâlnește echipe care au jucat în play-off, s-au clasat între primele 4 locuri și vor evolua în Europa: Viitorul, Craiova și CFR.
  Trei noutăți importante apar sau ar putea apărea în acest campionat, lucruri discutate în Adunarea Generală a Ligii de ieri:
  1. SISTEMUL VAR
  Secretarul general Justin Ștefan a anunțat că sunt șanse ca, în play-off, meciurile să beneficieze de sistemul Video Assistand Referee (VAR).
  ”Mai devreme de începerea play-off-ului nu cred că veţi vedea această tehnologie. Credem că va fi un cost de 250.000-300.000 de euro anual. Încercăm să-l avem în play-off, s-ar putea să nu putem şi în play-out, dar dacă vom avea în play-off, vom avea la toate meciurile pentru a nu fi discuţii”, a declarat Justin Ștefan, secretarul general al LPF.
  2. LĂRGIREA BĂNCII DE REZERVE
  Cluburile din Liga 1 au votat ca pe foaia de meci să poată fi disponibili 20 de jucători, nu 18 așa cum a fost până acum. Practic, vor fi cu două rezerve în plus pentru orice echipă. Propunerea va ajunge pe masa Comitetului Executiv al FRF, care trebuie să o aprobe pentru a putea fi pusă în aplicare.
  3. SELECT, MINGEA CAMPIONATULUI
  Liga 1 se va juca, în următoarele 4 sezoane, cu o minge nouă, Select Sport. Balonul, cu care se joacă și câteva campionate extrem de tari de pe continent, Germania, Portugalia, Olanda, Belgia, a fost prezentat ieri.
  7-3 – e raportul titlurilor Provincie – București în ultimul deceniu, singurele triumfuri ale Capitalei aparțin FCSB-ului
  1- e numărul antrenorilor străini care vor lua startul în noul campionat: italianul Cristiano Bergodi, tehnician la FC Voluntari.

  Un sătmărean, secund
  la FCSB
  Sezonul de liga 1 îl aduce în prim-plan pentru iubitorii fotbalului sătmărean pe Dacian Nastai. Antrenorul sătmărean care a făcut performanță la LPS, Someșul sau Olimpia este secund la FCSB și face echipă cu un tehnician care a debutat ca principal la Olimpia Satu Mare, Bogdan Andone.
  Printre fotbaliști îi avem de asemenea pe sătmărenii Florin Gardoș la CSU Craiova sau Răzvan Tincu la Sepsi.

  Etapa 1
  CFR Cluj – Politehnica Iași
  Universitatea Craiova – Academica Clinceni
  Viitorul – Dinamo
  Gaz Metan – Târgoviște
  FCSB – Hermannstadt
  Voluntari – Sepsi
  Astra – Botoșani
  Etapa a 2-a
  Academica Clinceni – CFR
  Dinamo – Craiova
  Chindia – Viitorul
  Hermannstadt – Gaz Metan
  Sepsi – FCSB
  Botoșani – Voluntari
  Poli Iași – Astra
  Etapa a 3-a
  CFR Cluj – Dinamo
  Craiova – Chindia
  Viitorul – Hermannstadt
  Gaz Metan – Sepsi
  FCSB – Botoșani
  Voluntari – Astra
  Poli Iași – Academica Clinceni  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img