Start în sezonul 2019-2020 al Ligii 1

Liga 1 va debuta azi, vineri, 12 iulie. Formațiile calificate în cupele europene, CFR, FCSB, Viitorul și Craiova, nu se vor întâlni între ele în primele 7 etape, lucru care a expus-o din perspectiva programului pe Dinamo.
Trupa lui Neagoe va avea, de departe, cel mai greu start de sezon. În primele 3 etape întâlnește echipe care au jucat în play-off, s-au clasat între primele 4 locuri și vor evolua în Europa: Viitorul, Craiova și CFR.
Trei noutăți importante apar sau ar putea apărea în acest campionat, lucruri discutate în Adunarea Generală a Ligii de ieri:
1. SISTEMUL VAR
Secretarul general Justin Ștefan a anunțat că sunt șanse ca, în play-off, meciurile să beneficieze de sistemul Video Assistand Referee (VAR).
”Mai devreme de începerea play-off-ului nu cred că veţi vedea această tehnologie. Credem că va fi un cost de 250.000-300.000 de euro anual. Încercăm să-l avem în play-off, s-ar putea să nu putem şi în play-out, dar dacă vom avea în play-off, vom avea la toate meciurile pentru a nu fi discuţii”, a declarat Justin Ștefan, secretarul general al LPF.
2. LĂRGIREA BĂNCII DE REZERVE
Cluburile din Liga 1 au votat ca pe foaia de meci să poată fi disponibili 20 de jucători, nu 18 așa cum a fost până acum. Practic, vor fi cu două rezerve în plus pentru orice echipă. Propunerea va ajunge pe masa Comitetului Executiv al FRF, care trebuie să o aprobe pentru a putea fi pusă în aplicare.
3. SELECT, MINGEA CAMPIONATULUI
Liga 1 se va juca, în următoarele 4 sezoane, cu o minge nouă, Select Sport. Balonul, cu care se joacă și câteva campionate extrem de tari de pe continent, Germania, Portugalia, Olanda, Belgia, a fost prezentat ieri.
7-3 – e raportul titlurilor Provincie – București în ultimul deceniu, singurele triumfuri ale Capitalei aparțin FCSB-ului
1- e numărul antrenorilor străini care vor lua startul în noul campionat: italianul Cristiano Bergodi, tehnician la FC Voluntari.

Un sătmărean, secund
la FCSB
Sezonul de liga 1 îl aduce în prim-plan pentru iubitorii fotbalului sătmărean pe Dacian Nastai. Antrenorul sătmărean care a făcut performanță la LPS, Someșul sau Olimpia este secund la FCSB și face echipă cu un tehnician care a debutat ca principal la Olimpia Satu Mare, Bogdan Andone.
Printre fotbaliști îi avem de asemenea pe sătmărenii Florin Gardoș la CSU Craiova sau Răzvan Tincu la Sepsi.

Etapa 1
CFR Cluj – Politehnica Iași
Universitatea Craiova – Academica Clinceni
Viitorul – Dinamo
Gaz Metan – Târgoviște
FCSB – Hermannstadt
Voluntari – Sepsi
Astra – Botoșani
Etapa a 2-a
Academica Clinceni – CFR
Dinamo – Craiova
Chindia – Viitorul
Hermannstadt – Gaz Metan
Sepsi – FCSB
Botoșani – Voluntari
Poli Iași – Astra
Etapa a 3-a
CFR Cluj – Dinamo
Craiova – Chindia
Viitorul – Hermannstadt
Gaz Metan – Sepsi
FCSB – Botoșani
Voluntari – Astra
Poli Iași – Academica Clinceni

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

FOTOGALERIE. PERICOL de EXPLOZIE la Satu Mare. Pompierii au INTERVENIT promt

Pericol de explozie ieri la Satu Mare. Pompierii sătmăreni au intervenit ieri pentru asigurarea zonei în urma producerii unei defecțiuni la un branșament de gaz,...

DREPTATE. Doi TÂLHARI și VIOLATORI, trimiși în judecată. Faptele ORIBILE ale acestora

Doi tineri, în vârstă de 18 respectiv 20 de ani, acuzați de tâlhărie calificată și viol u fost trimiși în judecată de procurorii sătmăreni....

RESPECT. Gest de OMENIE făcut de niște polițiști sătmăreni. Ce au făcut pentru VICTIMA unei TÂLHĂRII

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești au venit în sprijinul unei femei, de 56 de ani, din municipiul Carei, care la data de...

CONVOCATOR

  COMPLETAREA ORDINII DE ZI A ADUNĂRII GENERALE ORDINARE A ACȚIONARILOR  SOCIETATII ARDEALUL SA             Directoratul societății ARDEALUL SA, societate administrată în sistem dualist, cu sediul...

PERFORMANȚĂ. Niciun CAZ NOU de CVOVID-19 de aproape O SĂPTĂMÂNĂ la Satu Mare. Doar DOUĂ CAZURI în județ

De aproape o săptămână, mai exact din data de 23 mai, în județul Satu Mare nu a fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19...