More


  CSM Satu Mare începe noul sezon cu două deplasări, la Sibiu și Arad

  - Advertisement -

  Consiliul Director al Federației Române de Baschet a validat luni echipele înscrise în următoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin și s-a stabilit programul primei faze a campionatului.

  Aceasta ar urma să înceapă în 2 octombrie. Cum sunt câte 7 echipe în cele două grupe, în fiecare rundă stă câte una. FCC Baschet Arad și CS Phoenix Constanța sunt formațiile care stau în prima etapă. CSM Sibiu este noutatea față de sezonul precedent, iar la Târgu Mureș revine Sirius.
  Vicecampioana CSM Satu Mare a fost repartizată în grupa Vest și va începe noul sezon cu două meciuri în deplasare, la Sibiu și Arad.

  Din grupa Vest fac parte (ordinea de la tragere): FCC Baschet Arad, CSM Sibiu, ACS KSE Târgu Secuiesc, CS Universitatea Cluj-Napoca, CSU Oradea, CS BC Sirius Târgu Mureș și CSM Satu Mare.

  În grupa Est sunt CS Phoenix Constanța, CS Țara Bârsei 2011 Brașov (Olimpia CSU), CSM Târgoviște, CS Agronomia București, CS Rapid București, CSM Alexandria și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

  Conform programului competițional, prima etapă ar urma să se dispute în 2 octombrie. Până în 12 octombrie mai sunt programate trei runde. În prima lună a campionatului etapele vor avea loc mai mult în timpul săptămânii, deoarece până în 29 octombrie sunt programate și mai multe turnee din Cupa României 3×3. În luna noiembrie va fi și o pauză de aproape trei săptămâni pentru că se vor disputa meciurile din prima fereastră de calificare a naționalelor de senioare la europeanul din 2021. Prima fază a campionatului se va termina în 4 ianuarie, cu etapa a 14-a.

  Iată programul CSM-ului sătmărean în prima fază a grupelor:

  TUR
  Etapa 1 (2 octombrie): CSM Sibiu vs CSM Satu Mare
  Etapa 2 (5 octombrie): FCC Baschet Arad vs CSM Satu Mare
  Etapa 3 (9 octombrie): CSM Satu Mare vs CSU Oradea
  Etapa 4 (12 octombrie): ACS KSE Tg Secuiesc vs CSM Satu Mare
  Etapa 5 (19 octombrie): CSM Satu Mare stă
  Etapa 6 (2 noiembrie): BC Sirius Tg Mureș vs CSM Satu Mare
  Etapa 7 (21 noiembrie): CSM Satu Mare vs Universitatea Cluj-Napoca
  RETUR
  Etapa 8 (24 noiembrie): CSM Satu Mare vs CSM Sibiu
  Etapa 9 (30 noiembrie): CSM Satu Mare vs FCC Baschet Arad
  Etapa 10 (7 decembrie): CSU Oradea vs CSM Satu Mare
  Etapa 11 (14 decembrie): CSM Satu Mare vs ACS KSE Tg Secuiesc

  Etapa 12 (21 decembrie): CSM Satu Mare sta
  Etapa 13 (28 decembrie), CSM Satu Mare vs BC Sirius Tg Mureș
  Etapa 14 (4 ianuarie) Universitatea Cluj-Napoca vs CSM Satu Mare
  Faza a doua a campionatului va începe în 11 ianuarie și se va întinde până în 8 martie, iar după mai puțin de o săptămână ar urma să înceapă play-off-ul. Dacă finala va avea nevoie de joc decisiv, acesta va fi în 26 aprilie. S-au stabilit și zilele de disputare a meciurilor din Cupa României. Turul 1 va fi în 16 și 23 octombrie. Turul 2 ar urma să aibă loc în 11 decembrie și 15 ianuarie, iar Final 4-ul în 15-16 februarie.De remarcat că CSM Satu Mare și SEPSI Sfântu Gheorghe intră în competiție abia din turul 2.

  Reunirea va avea
  loc luni, la ora 18
  Lotul CSM Satu Mare va începe pregătirea pentru noul sezon luni , 2 septembrie. Noul tehnician , Goran Boskovic, își va cunoaște jucătoarele la primul antrenament programat la ora 18 la sala LPS. Marți și miercuri sunt programate vizitele medicale iar apoi se intră într-un program de acumulări fizice.
  Pe 13-14 septembrie vom avea și două amicale la Budapesta cu Csata iar restul programului va fi anunțat luni de muntenegreanul Goran Boskovic.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img