More


  FRF a sesizat UEFA și FIFA în cazul Adi Rus

  =

  Sătmăreanul Adrian Rus (23 de ani), jucătorul clubului maghiar MOL Vidi, a fost trimis la echipa a doua, după ce a fost convocat de către Cosmin Contra la echipa națională a României, iar Federația Română de Fotbal nu a rămas indiferentă.

  Reprezentanții FRF au emis un comunicat în care anunță faptul că au informat FIFA și UEFA în legătură cu situația în care se află jucătorul nostru.
  „Încă sperăm să fie o coincidență trimiterea lui Adrian Rus la echipa secundă a clubului imediat după primirea faxului preliminar de convocare la prima reprezentativă a României pentru partidele cu Spania și Malta din preliminariile Euro 2020 și după ce jucătorul și-a manifestat clar dorința de a îmbrăca tricoul României.
  Ar fi nedrept ca jucătorului să i se încalce dreptul la performanța sportivă pentru opțiunea lui de a reprezenta România. Această opțiune este protejată, iar orice presiune psihică și orice tratament injust și discriminatoriu ne determină totdeauna să apărăm drepturile și interesele jucătorului.
  Mai mult decât atât, o astfel de acțiune din partea clubului ar încălca principiile FIFA și UEFA cu privire la interzicerea oricărui comportament discriminatoriu ce are drept scop sau efect defavorizarea sau supunerea la un tratament injust ori degradant a unei persoane în cadrul relațiilor dintre jucători și cluburile unde își desfășoară activitatea” – Comunicat FRF
  Fundașul central cu dublă cetățenie s-a transferat în această vară de la Academia Pușcaș, echipă de la care a fost împrumutat în sezonul trecut la Sepsi, la MOL Fehervar FC. Adrian Rus, prezent și la EURO U21 alături de naționala lui Mirel Rădoi, a ales să reprezinte România, iar această decizie i-ar fi deranjat pe unguri.
  FRF asigură: „Vom continua să monitorizăm evoluția situației și va întreprinde toate acțiunile în sprijinul lui Adrian Rus”.

  E dorit de FCSB dar ar putea ajunge în Rusia
  Adrian Rus a fost dorit insistent de către Gigi Becali la FCSB, alături de colegul său de la naționala de tineret, Alexandru Pașcanu (20 de ani). Totuși, șansele ca acesta să ajungă în curtea vicecampioanei s-au diminuat, după ce ungurii ar fi primit o ofertă de 1,5 milioane de euro din Rusia pentru fundașul român.

  Poziția clubului MOL VIDI
  Cosmin Contra a dezvăluit la Fotbal Club de la Digi Sport că Adrian Rus a fost trimis la echipa a doua a clubului FC Mol Fehervar, după ce primit convocarea pentru naționala României. Adrian Rus a semnat în această vară cu echipa din prima ligă maghiară. Zoltan Kovacs, directorul sportiv al clubului maghiar, a dezmințit aceste acuzații făcute de selecționerul Cosmin Contra. “Adrian Rus este component al primei echipe, desigur că nu există nicio pedeapsă sau presiune. Clubul Mol Fehervar FC este mândru ca jucătorii noștri să fie convocați nu doar în echipa națională a Ungariei, ci și dincolo de granițe.

  Pe lângă Rus Adrian, mai sunt Georgi Milanov, Visar Musliu și Boban Nikolov. În ultimii ani, jucătorii care au evoluat în runda întâi la prima echipă au jucat pe rând în Liga 3 și este o greșeală mare să tragem concluzii negative în acest sens”, se scrie pe site-ul oficial al clubului maghiar.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img