More


  Revoluţia pregătită în Champions League!

  - Advertisement -

  UEFA s-a coalizat cu asociaţia cluburilor condusă de marile grupări din Vest (ECA – Asociaţia Cluburilor Europene) pentru a revoluţiona Liga Campionilor. Începând cu sezonul 2024-2025, cea mai importantă competiţie europeană destinată cluburilor ar urma să se numească Superliga Europei, sub forma unui campionat, care ar urma să diminueze importanţa ligilor naţionale. De asemenea, alte propuneri au fost înainte.

  Ce formă ar putea avea Superliga Europei

  Marţi, publicaţia AS a scris despre noua competiţie, dar şi despre formatul care ar putea fi implementat.

  Unul dintre ele ar putea cuprinde trei divizii din care echipele să promoveze şi să retrogradeze de-a lungul sezoanelor, iar componenţa lor ar urma să fie stabilită în funcţie de trecutul lor european. O altă variantă ar putea aduce câte opt echipe care să fie împărţite în patru grupe, iar meciurile ar urma să fie disputate inclusiv în weekend, dar federaţiile de fotbal au criticat imediat ideea.

  Revoluţie în Champions League

  UEFA ar putea apela inclusiv la o micşorare a numărului echipelor direct calificate în grupele Champions League, de la 26 la 20. Calificarea directă va consta în coeficientul fiecărei echipe, spre deosebire de coeficientul ţării de origine, cum se întâmplă în prezent.
  Celelalte locuri din grupe ar urma să fie ocupate de echipele venite din preliminariile europene, adică 12 echipe, în loc de şase.

  “Modelul elveţian” în Liga Campionilor
  Agenţia de presă AP a dezvăluit, săptămâna trecută, o altă variantă pentru actualul format al Champions League. Jurnaliştii au vorbit despre o majorare a locurilor, dar şi despre a renunţa la actualele grupe.

  În schimb, echipele ar urma să fie incluse toate într-un singur campionat, dar fără a juca fiecare cu fiecare. Duelurile ar putea fi trase la sorţi, iar acestea ar putea avea loc în dublă manşă sau într-un singur meci. În total, se vor juca între 8-14 meciuri.

  La finalul tuturor meciurilor, clasamentul general va fi alcătuit, iar primele opt se vor califica direct în optimile competiţiei şi se vor califica automat în următoarea ediţie a competiţiei. Echipele clasate între locurile 9-24 vor juca un „baraj” pentru a-şi câştiga locul în faza următoare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img