More


  Trei victorii…Made in China!

  - Advertisement -

  Cinci zile , cinci meciuri de preg[tire pentru CSM Satu Mare.Baschetbalistele antrenate de Goran Boskovic au jucat marți și miercuri la Celje iar apoi au avut parte la Belgrad de trei meciuri în compania echipelor Shanghai și Guandgdong din China.

  În primul meci cu Celje , după un drum obositor de 13 ore fetele au cedat la 19 puncte apoi s-a terminate gal, 73-73. Însă în meciul doi arbitrii au ținut să le ofere gazdelor în ultimele secunde șansa egalării cu două libere acordate gratuity.

  Apoi au urmat meciurile de la Belgrad jucate în cocheta bază VIZURA SPORT CENTER.Acolo unde campioana Chinei , Guangdong și formația din Shanghai se află în pregătiri pentru sezonul ce va începe luna viitoare.

  Primul meci s-a jucat joi în compania celor de la Shanghai.

  Shanghai Swordfish o are pe bancă pe Marina Maljkovic, selecționera care a dus Serbia spre titlul european în 2015 și bronz în acest an, care la națională a antrenat-o și pe Miljkovic. Antrenoarea care are în palmares și un bronz olimpic, la Rio, a împlinit joi 38 de ani și a avut parte de surprize la acest meci. Formația chineză le-a avut în primul 5 pe Jelena Dubljevic, Bin Bin Shen, Cao Liqing, Jing Huang și Ze Nan Fan.


  CSM Satu Mare a început partida cu Iulia Gladkova, Andrea Olah (Orosz), Maja Miljkovic, Brittany Denson și Bernice Mosby.

  Jocul a fost destul de echilibrat în prima parte, iar scorul sfertului 1 a fost 24-24. Chinezoaicele s-au dus la șapte puncte în față la jumătatea sfertului secund, dar sătmărencele au revenit și la pauza mare a fost din nou egalitate, 41-41. CSM Satu Mare s-a desprins în sfertul trei, astfel că la ultima pauză conducea cu 63-54. Diferența a crescut în ultimele zece minute și alb-roșiile s-au impus la final cu 83-70, reușind prima victorie în amicale în noua formulă.

  Andrea Olah (Orosz) a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte (6×3), iar Bernice Mosby a secondat-o de la învingătoare cu 22 de puncte și 7 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Miljkovic 12 puncte, Stoiedin 8, Gladkova 6, Denson 4 și Pop 2 puncte. Jelena Dubljevic a fost cea mai bună marcatoare de la asiatice, cu 24 de puncte, urmată de Huang și Zhou, cu câte 11.

  CSM Satu Mare: Andrea Olah – 29p, Bernice Mosby – 22p, Maja Miljkovic – 12p, Adina Stoiedin – 8p, Iulia Gladkova – 6p, Brittany Denson – 4p, Adina Pop – 2p, Carla Popescu, Flavia Ferenczi, Andreea Huţanu. Antrenor: Goran Boskovic.
  Shanghai: Jelena Dubljevic – 24p, Jing Huang – 11p, Yu Yan Zhou – 11p, Jing Dan Zhang – 6p, Bin Bin Shen – 4p, Cao Liqing – 4p, Yu Fang Ma – 3p, Li Wn Liang – 3p, Xu Han – 2p, Ze Nan Fan – 2p, Zhi Xin Zhang, Kang Chen Ding. Antrenor: Marina Malijkovic.

  Au bătut clar campioana Chinei
  Sătmărencele au întâlnit vineri echipa Guangdong pe care au bătut-o mai categoric, scor 80-51, pe sferturi: 24-13, 17-13, 25-13, 14-12. Un meci în care fetele noastre au dominat campioana Chinei la toate capitolele iar Miljkovic , Gladkova și din nou Orosz au fost principalele marcatoare.
  CSM Satu Mare: Maja Miljkovic – 21p, Iulia Gladkova – 15p, Andrea Olah – 15p, Bernice Mosby – 11p, Adina Stoiedin – 6p, Andreea Huţanu – 4p, Brittany Denson – 4p, Flavia Ferenczi – 3p, Carla Popescu – 1p, Adina Pop.
  Guangdong: Don Xia Zhang – 20p, Ming Zhu Shang – 8p, Shu Yu Yang – 6p, Yi Shen – 5p, Ke Hu – 4p, Xin Yue Duan – 4p, Zhen Wang – 2p, Li Yu Chen – 2p, Yu Peng, Yue Yu, Shuang Yan Tan.

  Un nou success cu Shanghai
  Fără Mosby, menajată , CSM ul a câștigat și jocul de sâmbătă. La al doilea duel dintre vicecampioana României și locul 7 în China, alb-roșiile au început mult mai bine partida și aveau 10-3 la jumătatea primului sfert. La prima pauză tabela arăta 20-14 în favoarea sătmărencelor. Chinezoaicele au egalat la 25 la jumătatea sfertului secund, dar finalul acestuia le-a aparținut elevelor lui Goran Boskovic, care conduceau cu 38-29 la pauza mare. Sfertul trei a fost primul adjudecat de asiatice, pentru un punct, astfel că scorul ultimei pauze a fost 57-49. CSM Satu Mare s-a impus la final cu 70-65 și obține a 3-a victorie la rând în meciuri de pregătire cu formațiile din China.

  Alb-roșiile au făcut diferența din interiorul semicercului, cu 21 de reușite față de 16. 6-6 a fost scorul la triple înscrise, cele două formații având același procentaj (38%). Chinezoaicele au transformat mai multe libere, 15 față de 10.

  Toate cele nouă sătmărence au înscris în meciul de sâmbătă. Adina Stoiedin a fost cea mai bună marcatoare de la vicecampioana României cu 13 puncte, urmată de Maja Miljkovic cu 11. Pentru CSM Satu Mare au mai marcat: Denson 9 puncte, Huțanu 8, Popescu 8, Olah 7, Ferenczi 6, Gladkova 6 și Pop 2 puncte. De la chinezoaice s-a remarcat Yu Yan Zhou cu 21 de puncte, urmată de Xu Han cu 11.

  CSM Satu Mare începe campionatul la fel ca și anul trecut, cu un meci acasă contra celor de la FCC Baschet Arad, primul joc oficial al celor două echipe în noul sezon. Prima etapă din grupa Vest a LNBF este programată în 10 octombrie, la o săptămână după ce încep meciurile în grupa Est, în care sunt 7 echipe, față de 6 în Vest.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img