More


  Poftiți la baschet, poftiți la derby!

  =

  Sorţii au decis că cel mai tare meci al Grupei de Vest din Liga Naţională de baschet feminin să se joace chiar în prima etapă. CSM Satu Mare şi FCC Baschet Arad se duelează în deschiderea noului sezon competiţional.

  Partida e programată pentru azi ( joi) 10 octombrie, de la ora 18:00, în sala LPS din Satu Mare. Marile favorite la accederea în faza următoare se întâlnesc pentru a 49-a oară în istorie, ultimul meci direct fiind câştigat de arădence (70-65 în luna martie a anului curent).

  Cele două formaţii fac parte din Grupa Vest alături de U Cluj Napoca, CSM Oradea, ACS KSE Tg. Secuiesc şi Sirius Târgu Mureş. Primele 3 clasate obţin biletele pentru grupa 1-6.
  Atât CSM, cât şi FCC încep noua stagiune cu o bancă tehnică nouă. Dacă la Arad a venit sârbul Dejan Mudresa împreună cu secundul Cristian Bondor, la Satu Mare, antrenor principal va fi muntenegreanul Goran Boskovic care o are ca second pe Volha Tamîrgeanu.
  La nivel de jucătoare CSM a schimbat aproape tot lotul. Nu mai puţin de NOUĂ jucătoare, dintre care trei straniere, au sosit în această vară la Vicecampioana României. De partea cealaltă, FCC Baschet Arad a păstrat 7 sportive din sezonul trecut. Webb, Akathiotou, Karakasevic, Pop, Inkina şi Neagu sunt noutăţile propuse de Arad în această pauză competiţională.

  La CSM Satu Mare au rămas Andrea Olah, Andreea Huțanu, Brittany Denson, Adina Pop, Anamaria Kadar. Iar noutățile sunt Anisia Croitoru, Alina Podar și Carla Popescu , junioare U 23, Bernice Mosby, Iulia Gladkova, Maja Miljkovic, Adina Stoiedin, Flavia Ferenczi și Renata Szmutku, ultimele două revenind practic acasă…

  Trei jucătoare de la CSM Satu Mare au fost convocate la Naționala de senioare a României, Adina Stoiedin, Carla Popescu și Alina Podar iar Anisia Croitoru a fost chemată la Naționala de junioare U 17. În plus se așteaptă la convocări, Maja Miljkovic pentru Serbia și Iulia Gladkova-Rusia.

  Partida din această seară va începe la ora 18 și va fi arbitrată de Bogdan Podar, Istvan Bertalan și Mate Stretea. Comisar Viorel Constantinescu.
  În runda a doua, CSM Satu Mare va juca sâmbătă la ora 18 la Oradea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img