More


  Alexandru Dedu: “Sper din suflet să fie vorba de o eroare”

  - Advertisement -

  Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, a iesit public joi pentru a vorbi de scandalul de dopaj aparut la clubul Corona Brasov cu doar cateva zile inaintea Campionatului Mondial din Japonia.

  Patru jucatoare de la clubul mai sus mentionat sunt suspectate ca au realizat o terapie cu laser intravenos, lucru interzis de regulamentul Agentiei Mondiale Anti-Doping (WADA).

  Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi si Daria Bucur sunt cele patru handbaliste asupra carora planeaza suspiciunea de dopaj. Una despre care Alexandru Dedu isi exprima speranta sa fie o eroare.

  “Procedura este interzisa de WADA si s-a luat decizia ca cele doua sportive (n.r. – Laslo si Bazaliu) sa nu mai faca parte din lot. A doua zi au aparut suspiciuni suficient de intemeiate fata de celelalte doua jucatoare de la Corona care ar fi facut si ele aceeasi procedura.
  “Nu ne putem permite sa se astearna niciun fel de umbra pe imaginea echipei nationale si peste imaginea Romaniei din punct de vedere sportiv. Sper din tot sufletul ca acest lucru sa nu fie confirmat de demersul pe care il intreprinde Agentia Nationala Anti-Doping (ANAD). Sper din suflet sa fie doar o eroare”, a spus Dedu intr-o conferinta de presa.
  Acesta a mai precizat ca obiectivul Romaniei de a se califica la turneul preolimpic ramane in picioare, ceea ce inseamna ca tricolorele trebuie sa termine Campionatul Mondial din Japonia intre primele sapte nationale.

  Selectionerul Tomas Ryde spunea la plecarea spre Tara Soarelui Rasare ca Romania va juca in Japonia pentru “supravietuire”.

  Romania debuteaza pe 30 noiembrie impotriva Spania intr-o grupa din care mai fac parte Ungaria, Muntenegru, Kazahstan si Senegal.

  Primele trei echipe se califica in grupele principale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img