More


  Lewis Hamilton obtine matematic titlul mondial

  - Advertisement -

  Pilotul britanic Lewis Hamilton s-a incoronat, duminica, pentru a sasea oara campion mondial in Formula 1 la capatul Marelui Premiu al Statelor Unite.

  Plecat in cursa din Austin de pe locul cinci al grilei de start, Lewis Hamilton a incheiat pe pozitia secunda, suficient pentru a-si asigura titlul mondial cu doua etape ramase pana la finalul sezonului actualui.

  Cursa americana a fost castigata de Valtteri Bottas, celalalt echipier de la Mercedes, pilotul care de altfel a si plecat din prima pozitie a grilei de start.

  In varsta de 34 ani, Hamilton a cucerit titlul mondial in ultimii trei ani, la acestea adaugandu-se campionatele din 2008, 2014 si 2015.

  Britanicul mai are doar un titlul pentru egalarea recordului detinut de Michael Schumacher.

  Hamilton a mers in cursa din Austin pe o strategie cu o singura oprire la boxe si nu a fost departe de o victorie spectaculoasa.

  Bottas, cu o strategie cu doua intrari pentru schimbul pneurilor, a reusit depasirea decisiva cu cinci tururi ramase pana la final.

  Olandezul Max Verstappen a completat podiumul.

  Pe patru a incheiat monegascul Charles Leclerc, singurul pilot Ferrari care a vazut steagul in patratele de la final.

  Bottas a pornit excelent din prima pozitie a grilei de start si a ramas la conducere dupa inscrierea in primul viraj.

  Al doilea la start, Vettel a fost depasit in cascada si a ajuns pana pe locul sapte in doar cinci tururi.

  Cvadruplul campion mondial a abandonat in cele din urma in turul 8 din cele 56 programate cu suspensia dreapta spate rupta in plina zona de acceleratie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img