O nouă ediție reușită a Cupei Luceafărul

Colegiul Național Mihai Eminescu, Comisia Metodică a Ariei Curriculare Educație Fizică/Arte, a organizat la finalul săptămânii trecute tradiționalul Turneu Internațional de Baschet băieți dotat cu CUPA LUCEAFĂRUL.

La această competiție au participat cele două licee partenere I Liceum Ogólnokształcące cu echipa de baschet băieți și echipa de gimanastică acrobatică fete de la V Liceum Ogólnokształcące Rzeszów/Polonia. Alături de echipa gazdă, a Colegiului Național Mihai Eminescu au mai fost invitate echipele Liceului Teoretic Carei și a Colegiului Național Kolcsey Ferenc.

Invitat aseară în emisiunea Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV, prof. dr. Gheorghe Popdan de la Colegiul Mihai Eminescu a vorbit despre turneu și despre parteneriatul de peste 15 ani pe care îl are Colegiul Mihai Eminescu și Liceum Ogólnokształcące Rzeszow.

”Practic această prietenie sinceră dintre școlile noastre a dat naștere și înfrățirii orașelor Satu Mare și Rzeszow. E o dovadă că sportul unește și adduce oamenii laolaltă. A fost o competiție reușită, oaspeții noștri s-au simțit minunat la Satu Mare și am schimbat păreri, idei și s-au născut prietenii sincere între copii.” A spus prof. Popdan.

Pe plan sportiv trofeul a fost câștigat de echipa Colegiului Național Kolcsey Ferenc urmată de echipa din Rzeszow, Colegiul Mihai Eminescu și echipa Liceului Teoretic Carei.
”Le mulțumesc tuturor echipelor pentru participare. Noi cu echipa de la Eminescu am avut ghinionul că doi dintre cei mai buni jucători s-au accidentat în prima zi. Au fost meciuri plăcute iar demonstrațiile echipei de gimnastică acrobatic din Rzeszow au încântat publicul” a completat prof. Gheorghe Popdan.

A fost o experiență deosebită pentru oaspeții din Polonia, delegația lor fiind primită vineri la Primăria Satu Mare de viceprimarul Adrian Albu. De asemenea au vizitat muzeele din Satu Mare și Negrești Oaș și au avut parte de o cină tradițională în Oaș.

”Le mulțumesc părinților și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei ediții. Deja ne gândim la vizita pe care o vom face noi la Rzeszow în 2020!” a încheiat prof Popdan Gheorghe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ANUNȚ IMPORTANT. O ȘANSĂ UNICĂ de DEZVOLTARE oferită SĂTMĂRENILOR de FUTURESKILLS

Salut! Te invit la o provocare: ce ai făcut ultima dată pentru prima dată? Futureskills îți oferă șansa dezvoltării profesionale pe o piață a muncii...

PROGRES. Încă un VINDECAT la Satu Mare. Mai sunt doar cinci CAZURI ACTIVE în județ

Județul Satu Mare dă din nou semne de vindecare. După câteva săptămâni în care au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19, în ultima...

Ministrul Sănătății NU ia încă în calcul o nouă stare de urgență

Referitor la posibilitatea reintroducerii stării de urgenţă, el a afirmat că decizia se va lua în funcţie de rezultate evaluărilor privind cazurile de coronavirus,...

Un zombi legislativ; invităm în Parlament societatea civilă să reparăm haosul PNL

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că proiectul de lege al Guvernului Orban privind carantinarea şi izolarea este “un alt zombi...

Copiii care fac sport de performanţă vor primi vouchere pentru echipamente

Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă, despre Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, lansat săptămâna trecută...