O nouă ediție reușită a Cupei Luceafărul

Colegiul Național Mihai Eminescu, Comisia Metodică a Ariei Curriculare Educație Fizică/Arte, a organizat la finalul săptămânii trecute tradiționalul Turneu Internațional de Baschet băieți dotat cu CUPA LUCEAFĂRUL.

La această competiție au participat cele două licee partenere I Liceum Ogólnokształcące cu echipa de baschet băieți și echipa de gimanastică acrobatică fete de la V Liceum Ogólnokształcące Rzeszów/Polonia. Alături de echipa gazdă, a Colegiului Național Mihai Eminescu au mai fost invitate echipele Liceului Teoretic Carei și a Colegiului Național Kolcsey Ferenc.

Invitat aseară în emisiunea Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV, prof. dr. Gheorghe Popdan de la Colegiul Mihai Eminescu a vorbit despre turneu și despre parteneriatul de peste 15 ani pe care îl are Colegiul Mihai Eminescu și Liceum Ogólnokształcące Rzeszow.

”Practic această prietenie sinceră dintre școlile noastre a dat naștere și înfrățirii orașelor Satu Mare și Rzeszow. E o dovadă că sportul unește și adduce oamenii laolaltă. A fost o competiție reușită, oaspeții noștri s-au simțit minunat la Satu Mare și am schimbat păreri, idei și s-au născut prietenii sincere între copii.” A spus prof. Popdan.

Pe plan sportiv trofeul a fost câștigat de echipa Colegiului Național Kolcsey Ferenc urmată de echipa din Rzeszow, Colegiul Mihai Eminescu și echipa Liceului Teoretic Carei.
”Le mulțumesc tuturor echipelor pentru participare. Noi cu echipa de la Eminescu am avut ghinionul că doi dintre cei mai buni jucători s-au accidentat în prima zi. Au fost meciuri plăcute iar demonstrațiile echipei de gimnastică acrobatic din Rzeszow au încântat publicul” a completat prof. Gheorghe Popdan.

A fost o experiență deosebită pentru oaspeții din Polonia, delegația lor fiind primită vineri la Primăria Satu Mare de viceprimarul Adrian Albu. De asemenea au vizitat muzeele din Satu Mare și Negrești Oaș și au avut parte de o cină tradițională în Oaș.

”Le mulțumesc părinților și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei ediții. Deja ne gândim la vizita pe care o vom face noi la Rzeszow în 2020!” a încheiat prof Popdan Gheorghe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Minoră de 16 ani, dispărută

În cursul zilei de 06.12.2019, o minoră de 16 ani a plecat la cumpărături în municipiul Satu Mare și nu s-a mai întors acasă....

FOTO. Cinema One Laserplex, restaurante noi și primul hub comunitar din oraș, deschise astăzi în Aushopping Satu Mare

Centrul Comercial Aushopping Satu Mare își extinde oferta comercială și inaugurează astăzi cinematograful Cinema One Laserplex, noua zonă de food-court și Cartier Hub, primul...

Asociația ”Unu și Unu” în sprijinul copiilor prematuri născuți în Satu Mare

Miercuri, 5 decembrie, în cadrul secției de Nou Născuți de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a avut loc un eveniment în cadrul...

Medicii care vor locui în blocul ANL au primit cheile de la apartamente

13 medici din Satu Mare, Cluj, Oradea și București, care lucrează la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, se pot muta în noile locuințe...

Corul Solemnis, în concert la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”

Seria concertelor de Crăciun continuă în bisericile ortodoxe din municipiul Satu Mare. Astfel, marți, 10 decembrie 2019, începând cu ora 18, la catedrala ortodoxă română...