More


  Sătmărencele au dominat Festivalul-concurs „Muzica inimii mele”

  - Advertisement -

  Şcoala de Arte Satu Mare, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Satu Mare, a organizat, pe parcursul săptămânii trecute, mai multe manifestări cultural-artistice prin care au fost marcate tradiţionalul eveniment intitulat Zilele Şcolii de Arte. Astfel, pe parcursul săptămânii au avut loc spectacole de muzică clasică şi poezie, muzică populară, respectiv expoziţie de arte plastice. Ca de fiecare dată, Zilele Şcolii de Arte s-au încheiat cu Festivalul-concurs “Muzica Inimii Mele”, ajunsă la cea de-a 13-a ediţie, la care au participat 33 de concurenţi din Baia Mare, Zalău, Oradea, Târgu Mureş, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Botoșani, Ungaria, respectiv Satu Mare. Principalii organizatori ai acestui eveniment aniversar au fost managerul Mircea Deac, respectiv directorul Florin Pop. Tot cu această ocazie s-a desfăşurat şi cea de-a doua ediţie a Festivalului naţional „Paula Raţ”, locul întâi fiind obţinut de către Ştefania Hotca.

  Recital extraordinar  Tiffany Arany Sipos
  La Centrul Multicultural Poesis s-a desfăşurat vineri cea de-a 13-a ediţie a Festivalului-concurs de muzică pop-rock „Muzica Inimii Mele”, competiţie organizată de Şcoala de Arte Satu Mare cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare. La ediţia din acest an au participat 33 de concurenţi din Baia Mare, Zalău, Cluj Napoca, Oradea, Târgu Mureş, Botoşani, în premieră la acest concurs, Ungaria şi Satu Mare. Juriul a fost format din: profesorul de canto Călin Ionce– preşedinte, profesorul Varga Miklos de la Şcoala “II Rakoczi Ferenc” Teglas, Ungaria, profesoara Camelia Tăbăcaru-Goia de la Liceul de Arte “Aurel Popp” Satu Mare, profesoara Marinela Popa de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Alba Iulia, respectiv profesorul Marius Martinaş de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii “George Enescu” Botoşani. La eveniment au participat conducerea Asociaţiei Artiştior Plastici (AAP) Satu Mare, reprezentată de preşedintele Gergely Csaba şi prim-vicepreşedintele Ştefan Tillinger.Pe parcursul concursului, Tiffany Arany Sipos, câştigătoarea ediţiei de anul trecut, a susţinut un scurt recital, în faţa unui public numeros şi care a savurat din plin show-ul oferit de tânăra artistă. Tot în cadrul acestui festival a avut loc şi o mică surpriză din partea organizatorilor, întrucât a avut loc un scurt recital susţinut de profesorul Adrian Brodi de la Şcoala de Arte Satu Mare şi membru al trupei XXL, acompaniat la pian de profesorul Călin Ionce.

  Elevele Şcolii de Arte Satu Mare s-au situat pe primul loc
  Competiţia din acest an a fost una foarte strânsă, fiind voci foarte bune care au urcat pe scenă, iar juriul a avut dificila misiune în a departaja concurenţii, întrucât mulţi au optat pentru piese româneşti. Însă, întrucât în acest an nu s-a putut face departajare între concurenţi, juriul a decis să acorde două premii întâi, acestea fiind obţinute de către Rebecca Dobie-13 ani şi Maya Simuţiu-11 ani, ambele cursante ale Şcolii de Arte Satu Mare, şi cele mai tinere concurente de la această ediţie, şi care au impresionat atât juriul, cât şi publicul prin interpretarea lor, întrucât au participat pentru prima dată la o astfel de competiţie. Juriul a mai acordat diplome de participare pentru restul concurenţilor. Totodată, conducerea AAP Satu Mare a oferit de data aceasta două premii speciale, constând în două tablouri realizate de către cei doi artişti, preşedintele Gergely Csaba şi prim-vicepreşedintele Ştefan Tillinger, şi care au fost obţinute de către Rebecca Dobie, respectiv Ştefania Hotca.

  Ştefania Hotca a câştigat Festivalul Naţional „Paula Raţ”
  Tot cu această ocazie s-a desfăşurat şi Festivalul Naţional „Paula Raţ”, concurs ajuns la cea de-a doua ediţie, organizat de către tatăl regretatei artiste, Catrinel Raţ, cu sprijinul Şcolii de Arte Satu Mare. Astfel, pe locul I, s-a clasat Ştefania Hotca de la Şcoala de Arte Satu Mare, locul II a fost obţinut de către Ionel Bogdan Poiana din Baia Mare, iar podiumul a fost completat de către Sara Alexia Haiduc din Zalău. Iar premiul de popularitate a fost obţinut de către Romina Cherecheş din Satu Mare. Câştigătorii au obţinut trofee şi premii, care au fost înmânate de către Catrinel Raţ, respectiv Lucian Marişca, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Satu Mare.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img