More


  AMENZI. HIPERMARKET din Satu Mare, ASPRU sancționat de DSVSA. Amendă ENORMĂ și pentru un medic veterinar

  =

  În urma acțiunilor de control efectuate în cursul acestei săptămâni, inspectorii Direției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare a sancționat sever un hipermarket din municipiul Satu Mare ,dar și un medic veterinar. În total, au fost aplicate amenzi de 22.000 de lei.

  Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 94 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

  În cadrul acțiunilor de verificare efectuate în această perioadă, de inspectorii de specialitate din cadrul D.S.V.S.A, aceștia au urmărit, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, temperaturile de păstrare cerute de producători, existența graficelor de temperatură pentru spațiile frig, modul și condițiile de preparare și comercializare a produselor alimentare de origine animală și non animală monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, precum și existența echipamentului de protecție.

  În urma deficiențelor constate în timpul controalelor a fost aplicată două amenzi contravenționale în valoare de totală de 11.200 lei. Ambele amenzi au fost aplicate unui hipermarket din municipiul Satu Mare.

  Prima amendă contravențională, în valoare de 10.000 lei a fost aplicată pentru manipularea produselor alimentare, cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, iar cea de a doua, în valoare de 1.200 lei, a fost aplicată pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare.

  De asemenea, au fost aplicate trei amenzi contravenționale în valoare totală de 10.800 lei, din care, – o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei pentru o Circumscripție Sanitară Veterinară Concesionată, din localitatea Halmeu, pentru nerealizarea de către Medicul Veterinar de liberă practică a acțiunilor sanitare veterinare obligatorii cuprinse în Programul Tehnic anual, și o amendă contravențională în valoare de 800 lei unui crescător particular de animale, din localitatea Tășnad, pentru refuzul deținătorului de animale de a supune animalele acțiunilor sanitar veterinare obligator.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img