More


  Călătoria cu Mocăniţa, o aventură de încercat cel puţin odată în viaţă

  =

  La nici trei ore de mers cu maşina din Satu Mare (164 km) se află Vişeu de Sus, localiatea maramureşană al cărei cel mai valoros obiectiv natural este Valea Vaserului. Aceasta se remarcă prin existența Mocăniței (trenul cu aburi), locația principală de atracție a turiștilor, cu o tradiţie a turismul în această zonă datând încă din secolul XX.

  Aşa că ce ați spune de o experiență de neuitat chiar în mijlocul sălbăticiei, în natură, în munții Maramureșului, cu mocănița din Valea Vaserului? Îți spunem tot ce trebuie să știi, ca să te poți bucura de o călătorie magică iarna aceasta!

  Cum ar fi să intri pentru câteva ore într-o lume de poveste? O poveste pe care nu are cine să ți-o mai spună azi. O lume care ți se deschide pe Valea Vaserului, într-o vale de o sălbăticie unică, fermecătoare, cum doar aici mai găsești. Mocănița este trenul pe aburi pe care străinii au numit-o în mai multe rânduri: „bijuteria pe șine a lumii”. Noi încă o mai avem și încă ne putem bucura de ea. Este singurul tren cu aburi din Europa, care circulă pe o linie de ecartament îngust și care încă mai este folosită în scopul ei original – cel al transportului de lemne.

  Fie că vorbim de o călătorie vara sau iarna, peisajul care ți se dezvăluie este splendid. Bătrânele locomotive cu abur vă vor duce, lent, prin idilica Vale a Vaserului, până la stația Paltin, pe o lungime de 21,6 kilometri. Calea ferată a fost construită, în 1932, aproape de granița cu Ucraina, și este folosită și astăzi pentru transportul lemnului. Zona prin care circulă trenul cu aburi este sălbatică, nelocuită, fără prea mult semnal la telefon, și veți avea, cu siguranță, o experiență de neuitat.
  Veți respira aer curat de munte, iar, la sosire, veți savura bunătățile zonei, căci sunt bilete cu prânzul inclus. Mocănița pornește de la Gara CFF Vișeu de Sus. Traseul durează cam trei ore pe un sens, cu o jumătate de oră pauză. În perioada sărbătorilor, nu uitați să vă faceți rezervări, din timp, online, pentru că este foarte aglomerat.

  SFAT: Trenurile sunt încălzite, însă vă recomandăm să vă îmbrăcați gros, ca să rezistați frigului.

  LA CE ORĂ IEI TRENUL ȘI CÂT DUREAZĂ CĂLĂTORIA CU MOCĂNIȚA?

  Plecarea se face din Vișeu de Sus, iar pornirea este la ora 9.00. Mocănița parcurge 21,6 kilometri de la Vişeu până la Paltin.

  CURSE DE SĂRBĂTORI 2019 – 2020

  Sunt curse în datele de: 23, 26, 27, 28, 29, 30 și 31 decembrie 2019.
  Biletele se pot cumpăra și online.

  Pachet Standard Mocănița: 92 lei de adult, 82 lei de student/pensionar, 69 lei de elev (6-16 ani). Pachet All Inclusive

  Mocănița: (pachet cu prânz): 119 lei de adult, 108 lei de student/pensionar, 85 lei de elev (6-16 ani).

  Sursa: calatorinbascheti.ro

  Nicolae Ghişan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img