Călătoria cu Mocăniţa, o aventură de încercat cel puţin odată în viaţă

La nici trei ore de mers cu maşina din Satu Mare (164 km) se află Vişeu de Sus, localiatea maramureşană al cărei cel mai valoros obiectiv natural este Valea Vaserului. Aceasta se remarcă prin existența Mocăniței (trenul cu aburi), locația principală de atracție a turiștilor, cu o tradiţie a turismul în această zonă datând încă din secolul XX.

Aşa că ce ați spune de o experiență de neuitat chiar în mijlocul sălbăticiei, în natură, în munții Maramureșului, cu mocănița din Valea Vaserului? Îți spunem tot ce trebuie să știi, ca să te poți bucura de o călătorie magică iarna aceasta!

Cum ar fi să intri pentru câteva ore într-o lume de poveste? O poveste pe care nu are cine să ți-o mai spună azi. O lume care ți se deschide pe Valea Vaserului, într-o vale de o sălbăticie unică, fermecătoare, cum doar aici mai găsești. Mocănița este trenul pe aburi pe care străinii au numit-o în mai multe rânduri: „bijuteria pe șine a lumii”. Noi încă o mai avem și încă ne putem bucura de ea. Este singurul tren cu aburi din Europa, care circulă pe o linie de ecartament îngust și care încă mai este folosită în scopul ei original – cel al transportului de lemne.

Fie că vorbim de o călătorie vara sau iarna, peisajul care ți se dezvăluie este splendid. Bătrânele locomotive cu abur vă vor duce, lent, prin idilica Vale a Vaserului, până la stația Paltin, pe o lungime de 21,6 kilometri. Calea ferată a fost construită, în 1932, aproape de granița cu Ucraina, și este folosită și astăzi pentru transportul lemnului. Zona prin care circulă trenul cu aburi este sălbatică, nelocuită, fără prea mult semnal la telefon, și veți avea, cu siguranță, o experiență de neuitat.
Veți respira aer curat de munte, iar, la sosire, veți savura bunătățile zonei, căci sunt bilete cu prânzul inclus. Mocănița pornește de la Gara CFF Vișeu de Sus. Traseul durează cam trei ore pe un sens, cu o jumătate de oră pauză. În perioada sărbătorilor, nu uitați să vă faceți rezervări, din timp, online, pentru că este foarte aglomerat.

SFAT: Trenurile sunt încălzite, însă vă recomandăm să vă îmbrăcați gros, ca să rezistați frigului.

LA CE ORĂ IEI TRENUL ȘI CÂT DUREAZĂ CĂLĂTORIA CU MOCĂNIȚA?

Plecarea se face din Vișeu de Sus, iar pornirea este la ora 9.00. Mocănița parcurge 21,6 kilometri de la Vişeu până la Paltin.

CURSE DE SĂRBĂTORI 2019 – 2020

Sunt curse în datele de: 23, 26, 27, 28, 29, 30 și 31 decembrie 2019.
Biletele se pot cumpăra și online.

Pachet Standard Mocănița: 92 lei de adult, 82 lei de student/pensionar, 69 lei de elev (6-16 ani). Pachet All Inclusive

Mocănița: (pachet cu prânz): 119 lei de adult, 108 lei de student/pensionar, 85 lei de elev (6-16 ani).

Sursa: calatorinbascheti.ro

Nicolae Ghişan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Previziunile economice din vara anului 2020: PIB-ul României scade cu 6% în 2020 și va crește cu 4% în 2021

    Răspunsul politic rapid și cuprinzător la nivel UE și la nivel național a făcut ca dezastrul economic datorat pandemiei să fie mult diminuat....

CIFRE OFICIALE. RECORD la numărul de MORȚI în țară. De mult nu s-a mai întâmplat asta

Până astăzi, 7 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele...

ALERTĂ. Încă un INFECTAT confirmat la Satu Mare. CÂȚI sunt în PREZENT

O nouă veste pentru sătmăreni. Încă un infectat cu coronavirus a fost confirmat în ultimele 24 de ore, la Satu Mare. Este cazul cu...

Vanzari

SC Agromec Foieni SA, vinde : 2 buc Tractor U445, Plug PP3X30, Tocator mecanic sfecla furajera mare. Tel:0745012920

INVESTIȚIE. Sătmarul, LEGAT la AUTOSTRĂZILE EUROPEI. Drum EXPRES la Satu Mare

Județul și municipiul Satu Mare vor avea acces rapid la autostrăzile Europei, iar sătmăreni vor putea ajunge în scurt timp în cel puțin trei...