More


  De 2 x locul 3 pentru Adrian Szilagyi

  =

  Spadasinul Adrian Szilagyi de la CSM Satu Mare a urcat de două ori pe treapta a treia a podiumului la turneele individuale care au avut loc la Craiova.

  Mai întâi, vineri a terminat pe trei la Trofeul Bachelli, iar a doua zi a repetat performanța și la Cupa României. În ambele competiții Szilagyi a fost eliminat de Adrian Dabija. 11-15 vineri, la Trofeul Bachelli și 13-15 sâmbătă, în Cupa României.

  Ce a fost la Trofeul Bachelli
  Disputat tot la Craiova, în sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv ”Petrache Trișcu”, tradiționalul Trofeu Alfredo Bachelli , ajuns la a 9-a ediție, a adunat la start peste o sută de sportivi din trei țări: România, Bulgaria și Spania.

  Prima parte a zilei a adus pe planșe băieții. În semifinalele concursului s-au calificat bulgarul Ilia Chakarov (15-8 cu Daniel Popa) și românii Ștefăniță Vîlceanu (12-11 cu Tudor Surducan), Adrian Szilagyi (15-13 cu Lucian Ciovică) și Adrian Dabija (15-14 cu Andrei Timoce). În semifinale s-au impus Ștefăniță Vîlceanu, care a dispus de Ilia Chakarov cu 15-10, și Adrian Dabija – victorios în disputa cu Adrian Szilagyi, 15-11. Ultimul act a fost la dispoziția lui Adrian Dabija, care s-a impus cu 15-8 și a câștigat medalia de aur. De remarcat evoluția bună și a tânărului Tudor Surducan, locul opt într-o competiție a senio-rilor…

  Clasamentul final: 1. Adrian Dabija (CS Dinamo București), 2. Ștefăniță Vîlceanu (CS Universitatea Craiova), 3 – Ilia Chakarov (Bulgaria – SK Cherno More 69) și Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare), 5. Andrei Timoce (CS Dinamo București), 6.Lucian Ciovică (CS Universitatea Craiova), 7. Daniel Popa (CS Dinamo București), 8. Tudor Surducan (CS Satu Mare).

  Din păcate, cele două sătmărence, Veres Greta de la Steaua și Amalia Tătăran – Dinamo s-au văzut eliminate în sferturi.

  A urmat Cupa României
  75 de spadasini au luptat pentru medaliile probei individuale masculine la Craiova, în Cupa României. În semifinale s-au calificat Adrian Dabija (15-7 cu Alexandru Nyisztor Csaki), Adrian Szilagyi (15-6 cu Mihail Oprea), Lucian Ciovică (15-13 cu Adrian Yanez) și Mario Perșu (15-11 cu Alexandru Oroian). În semifinala celor doi Adrian, câștig de cauză a avut Adrian Dabija, victorios cu 15-13, în vreme ce în cealaltă semifinală Mario Perșu îl elimina pe colegul său de club Lucian Ciovică, după o victorie cu 15-9. Finala dintre Dabija și Perșu a dat câștiga de cauză dinamovistului, Adrian Dabija impunându-se cu 15-12. În meciul pentru medalia de bronz Adrian Szilagyi l-a întrecut pe Lucian Ciovică, scorul final fiind 15-12. Între primii opt au mai intrat și alți doi sătmăreni, Alexandru Nyisztor-Craiova și Alex Oroian-Dinamo- locurile șapte și opt!

  Clasamentul final: 1. Adrian Dabija (CS Dinamo București), 2. Mario Perșu (CS Universitatea Craiova), 3. Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare), 4. Lucian Ciovică (CS Universitatea Craiova), 5. Mihail Oprea (CS Universitatea Craiova), 6. Adrian Yanez (Spania – El Duque), 7. Alexandru Nyisztor Csaki (CS Universitatea Craiova), 8. Alexandru Oroian (CS Dinamo București).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img