More


  DECIZIE. Consiliul Judeţean îl TRIMITE pe MOŞ CRĂCIUN pe la primării. Se pot da SALARIILE

  =

  Consiliul Judeţean Satu Mare îl trimite pe Moş Crăciun pe la toate primăriile din judeţ. Acesta le aduce acestora banii necesari pentru plata a cel puţin salariilor angajaţilor primăriilor. Decizia a fost luată în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţeţean, ocazie cu care a fost aprobată şi o rectificare bugetare de 12 milioane de lei, bani alocaţi de Guvern pentru achiziţionarea unui sediu nou pentru Biblioteca Judeţeană.

  Moment de reculegere

  La propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean, şedinţa de astăzi a început cu un moment de reculegere în memoria eroilor căzuţi la Revoluţia din 1989.

  Apoi a propus ca ordinea de zi a şedinţei să fie suplimentat cu trei puncte pe ordinea de zi printre care şi alocarea unor bani din fondul de rezervă către UAT-urile din judeţ.

  4 milioane de lei, distribuiţi la primării

  Astfel, primul punct de pe ordinea de zi a fost alocarea a 4 milioane de lei primăriilor din judeţ, bani proveniţi din fondul de rezervă. După cum spunea preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, aceşti bani au fost distribuiţi primăriilor ca ajutor din partea CJ, astfel încât acestea să-şi poată plăti angajaţii şi să nu intre în noul an cu datorii de acest gen.

  Aceşti bani sunt mai mult decât bineveniţi pentru foarte multe primării din judeţ, unde angajaţii nu au mai fost plătiţi, în unele cazuri, chiar de două luni. Banii alocaţi de Consiliul Judeţean reprezintă un adevărat cadou de Crăciun pentru angajaţii acestor primării.

  Bani pentru bliotecă

  Tot în şedinţa de astăzi, consilierii judeţeni au aprobat şi o rectificare bugetasră de plus 12 milioane de lei, bani alocaţi de guvern pentru achiziţionarea, de către Consiliul Judeţean, a unui nou sediu pentru Biblioteca Judeţeană.

  În finală s-au calificat trei clădiri: Ankora, fostul centru de Dializă de lângă fostul Cinema Luceafărul şi parterul blocului Bud de pe bulevardul Independeţie (Micro 17).

  Alte proiecte aprobate

  În total, consilierii judeţeni au probat 8 proiecte de hotărâre printre care, în afară de cele două tratate mai sus, mai pot fi amintite proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor la activitățile de preluare a deșeurilor nepericuloase stabilite de către Serviciul Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor din Județul Satu Mare; proiectul de hotărâre privind modificarea Organigramei și a Statului de funcții al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Satu Mare, cel privind modificarea Organigramei, a Statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare ale Muzeului Județean Satu Mare dar şi proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Modernizarea drumului județean DJ 195 Ardud – Viile Satu Mare – Tătărăști – Necopoi – Cărășeu, tronson II Viile Satu Mare – Tătărăști, km 5+750 – km 9+935, județul Satu Mare” aprobați prin Hotărârea Consiliului Județean Satu Mare nr.190/2017 și actualizați prin Hotărârea Consiliului Județean Satu Mare nr.7/2019.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img