More


  FOTO/ VIDEO. Un nou avion cumpărat de TAROM pentru cursa spre Satu Mare

  =

  TAROM a semnat contractul pentru leasing-ul a 9 aeronave ATR și începe înnoirea flotei din februarie. Astfel, avionul care zboară pe cursa București – Satu Mare va fi unul nou-nouț.

  Compania aeriană națională TAROM a anunțat printr-o postare pe Facebook finalizarea și semnarea contractului de leasing pentru cele nouă aeronave ATR 72-600. Primele patru avioane ar urma să ajungă în flota companiei românești cel târziu în luna februarie, conform anunțului publicat de companie.

  ”Compania TAROM anunță cu bucurie semnarea contractului de leasing pentru 9 avioane noi, ATR 72-600, cu 72 locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale și vor înlocui ATR-urile pe care le avem în prezent în flotă. Suntem în proces de înnoire a întregii flote și primele 4 avioane ATR 72-600 vor ajunge cel târziu în prima parte a lunii februarie”.

  Anunțul inițial de închiriere a noilor aeronave a fost făcut la jumătatea anului 2019, iar primele aeronave noi erau anunțate a se primi încă din toamna lui 2019. Cu toate acestea, contractul a rămas nefinalizat o dată cu schimbările de conducere pe care deja compania le are atât de des.

  În prezent TAROM are în flotă un număr de 7 aeronave ATR 42-500, de capacitate 48 locuri, livrate în perioada 1998 – 2003. De asemenea, compania a mai primit în 2009 două aeronave ATR 72-500 de capacitate 68 locuri.

  Conform anunțurilor inițiale, aceste aeronave vor fi înlocuite și vor pleca către compania de leasing care va închiria cele nouă aeronave noi ATR pe care urmează să le primească TAROM.

  După această reînnoire de flotă, vârsta medie a aeronavelor TAROM va scădea dramatic, de la 16.5 ani cât este în prezent conform AirFleets. Vârsta medie a flotei de ATR-uri de la Tarom în prezent este de aproape 19 ani.

  Aeronavele ATR sunt folosite de TAROM cu precădere pe zborurile interne și pe cele regionale, din imediata proximitate a României. Aeronavele ATR zboară din București pe rute spre aeroporturile mici ale țării precum Satu Mare sau Baia Mare, dar și spre Salonic, Sofia, Belgrad sau Chișinău și Budapesta.

  Având în vedere faptul că noile aeronave vin cu o capacitate mai mare de pasageri, sperăm că TAROM se va bucura de mai mulți pasageri pe rutele sale.

  Sursa: https://www.presasm.ro/fotovideo-avion-nou-cumparat-de-tarom-pentru-cursa-spre-satu-mare/  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img