More


  “Niciodată nu am fost așa mâhnit”

  - Advertisement -

  România a pierdut categoric ultimul meci din grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia, scor 37-20, în fața nipoanelor. Gheorghe Tadici (67 de ani), antrenorul celor de la HC Zalău, a rămas dezamăgit de prestația tricoloarelor.

  ”Cred că mă simt la fel cum se simt toți oamenii implicați în handbal. Toți cei care incearcă să producă handbal de mai mulți ani, în cazul meu, de peste 40 de ani. Niciodată nu am fost la fel de mâhnit după o competiție, nici după cea din 2001. Atunci știam și aveam speranța că putem renaște, așa cum s-a și întâmplat.
  Sunt multe lucruri de dezbătut, cred că sunteți de acord. Nu mai putem să mai fim catalogați cu atacuri dure când spui niște realități. Probabil va fi implicat și Consiliul de Administrație. Să-și facă datoria și să facă o analiza vizavi de performanțele handabalului românesc.
  E vorba de o demisie în bloc, în principal a celor care nu au avut timp să se uite ce se întâmplă și s-au ascuns după deget. Nu este treaba noastră. Direcția în care ne îndreptăm nu este corectă, nu este bună. Trebuie să strângem rândurile și să vedem ce se întâmplă în jurul acestor echipe naționale”, a spus Tadici, la emisiunea ”Săptămâna de handbal”.
  În urma acestui eșec, România a rămas cu 0 puncte în Grupa Principală II. Fetele noastre au ajuns în această fază cu 0 puncte și au înregistrat 3 eșecuri, toate la scor: 18-27 cu Rusia, 22-34 cu Suedia și 20-37 cu Japonia.

  La pauză, Japonia avea avantaj de 10 goluri
  Fără Cristina Neagu, tricolorele au avut un start ratat de meci, fiind conduse cu 3-0, 7-3 și 12-5. Ulterior, niponele s-au distanțat la 10 goluri (16-6), diferență care s-a păstrat până la pauză: 18-8.
  Startul părții secunde a fost la fel de slab, iar diferența s-a mărit constant. Japonia conducea în minutul 46 cu 28-14, cea mai mare diferență din meci. S-a terminat 20-37 și România a părăsit Campionatul Mondial după un nou rezultat rușinos.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img