More


  Prima victorie în Liga Europei Centrale

  - Advertisement -

  CSM Satu Mare a jucat în premieră împotriva unei echipe belgiene. Miercuri seara de la ora 21,30 fetele noastre au evoluat la Charleroi în Liga Europei Centrale . Iar jucătoarele pregătite de Mauro Procaccini au reușit prima victorie din actuala ediție a competiției și totodată au bifat primul succes în fața unei trupe din Belgia.

  A fost de altfel o victorie obligatorie dacă ținem cont că în primele două meciuri jucate tot în deplasare CSM-ul a pierdut în Cehia, atât la Zabiny Brno, cât și la Ostrava. Iar un eventual eșec la Charleroi ar fi îndepărtat echipa noastră de turneul final al CEWL.
  Venite după eșecul neașteptat de la Arad, vicecampioanele au început cu trac și partida de la Charleroi.

  Apărarea a funcționat, doar că pe faza de atac Miljkovic & co n-au găsit soluțiile cele mai bune ori au ratat incredibil din poziții ideale.

  De aici și punctele puține marcate în primele 20 de minute…25-24 pentru Satu Mare.
  La reluare însă am văzut o altă față a CSM-ului. Una cu un joc elaborat, în viteză și cu reușite spectaculoase… Mosby, Olah și Gladkova au marcat împreună mai multe puncte decât toată echipa gazdă… Huțanu a făcut un meci perfect în apărare iar Miljkovic pare să-si fi regăsit în repriza a doua inspirația unui conducător de joc cu un CV impresionant ca și al ei…
  S-a terminat Spirou Ladies Charleroi – CSM SATU MARE 45–68 (12:16, 12:9, 13:24, 8:19).
  Gazdele cu o olandeză și o suedeză în lot cu câteva jucătoare autohtone de mare perspectivă și cu un antrenor secund din Oradea ( Călin Silaghi) au dat o replică bună doar o repriză iar la final au recunoscut cu sportivitate superioritatea CSM-ului. Și au promis că la returul din 15 ianuarie vor veni la Satu Mare nu doar cu lotul de jucătoare, ci și cu o galerie de 15 persoane pentru a descoperi România și mai ales zona Sătmarului…
  Pentru CSM Satu Mare urmează sâmbătă meciul de campionat cu CSM CSU Oradea iar apoi miercuri partida cu Zabiny Brno din Liga Europei Centrale. Ambele dueluri încep la ora 18.

  CHARLEROI
  (puncte/recuperari/pase decisive)- Krystel Ballau (7/4/3), Jacobine Klerx (0/4/0), Sarah Quiaco (9/7/1), Johanna Prytz (3/2/0), Sofie Hendrickx (15/10/2), Chadia Samsam, Sarah Deneil (7/2/0), Margaux Stefek, Céline Henry (1/0/0), Amélie Brohet (1/1/1), Sarah Dossou (2/2/1), Eloodie Fontaine. Antrenor: Vincent Bouffioux.

  CSM SATU MARE
  (puncte/recuperari/pase decisive): Bernice Mosby (18/6/0), Oláh Andrea (17/4/2), Maja Miljkovic (6/6/7), Alina Podar (7/3/1), Brittany Denson (0/2/0), Julija Gladkova (13/2/0), Carla Popescu (0/1/1), Adina Stoiedin (2/4/0), Andreea Huțanu (5/1/5). Antrenor: Mauro Procaccini.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img