Rusia, exclusă de la Jocurile Olimpice și de la Mondialul din 2022

Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a dictat o suspendare de 4 ani pentru toți sportivii Rusiei, care nu vor avea dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 și la toate Campionatele Mondiale. E vizată inclusiv echipa de fotbal a Rusiei, care va fi exclusă de la Mondialul din 2022 din Qatar.

Forul mondial anti-doping a recurs la această decizie extremă după ce Rusia a fost acuzată că a ascuns mii de rezultate pozitive la testele antidoping ale sportivilor ruși, notează sky.com. Rusia are termen de 21 de zile pentru a face recurs la TAS.
Sancțiunea ar urma să se aplice nu doar la Jocurile Olimpice, ci și la toate Campionatele Mondiale! Adică Rusia nu va putea participa la turneul final din Qatar!
Doar sportivii care nu au avut nicio culpă legată de dopaj vor putea participa sub steagul Olimpic la competițiile enunțate. Restul vor fi primi interzis. De menționat că naționala feminină de handbal feminin va putea participa sub steag CIO la Jocurile Olimpice de la anul, selecționata lui Ambros Martin nefiind în atenția WADA.
Scandalul își are originile în 2015, când WADA a stabilit că Rusia a contribuit la nașterea unui „sistem instituțional” de dopaj, perioada vizată fiind 2011-2015.
Conform HLN, WADA, care a suspendat în 2016 sportivii ruși, interzicându-le să participe sub steagul național la Olimpiada de la Rio după un raport ce dezvăluia programul de dopaj în masă impus de Moscova, a continuat investigația printr-o comisie independentă (CRC).
A cerut Rusiei să scoată la lumină mii de teste doping, pe care le ascunsese. CRC a primit acele probe, pe care le-a analizat, considerându-le neconforme cu regulile WADA.
REACȚIE DURĂ A AMERICANILOR
Directorul executiv al Agenției Americane Anti-Doping, Travis Tygart, a avut o reacție vehementă, cerând măsuri mai aspre. El a pledat pentru interzicerea participării tuturor sportivilor ruși la Tokyo.
„Rusia continuă să încalce regulile, lovește în ochiul WADA, dar scapă nepedepsită o dată și încă o dată”, a tunat Tygart. “WADA trebuie să ia poziție în fața acestui comportament fraudulos și sfidător, exact așa cum pretind valorile olimpice”, a adăugat el.
TRIUMF CU IMNUL CIO
La JO de iarnă de la Pyeongchang, de anul trecut, naționala de hochei masculin a Rusiei a cucerit medalia de aur, în urma unei finale dramatice împotriva Germaniei, 4-3 după prelungiri.
La festivitatea de premiere s-au văzut momente emoționante și inedite. Cum sportivii ruși au participat sub titulatura de „Sportivi Olimpici din Rusia”, s-a intonat imnul CIO, în timp de jucătorii îl cântau cu propriile voci pe cel al țării lor. De asemenea, nu le-a fost permis, conform regulilor olimpice antidoping, să poarte pe echipament stema sau alte însemne naționale. Naționala omoloagă feminină a încheiat turneul olimpic pe locul 4.( sursa gsp.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Lansarea noului partid “Platforma Social Liberală” (PSL) la Satu Mare

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din municipiul Satu Mare a găzduit sâmbătă după-masă evenimentul de lansare al noului partid de pe scena politică...

ACȚIUNE. Polițiștii fac CURĂȚENIE în TRAFIC. 25 de permise SUSPENDATE într-o SINGURĂ ZI

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat o serie de activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră,...

FOTO. EROUL ZILEI. Polițist de OMENIE. Gestul său este DEMN de toate APRECIERILE

Spiritul civic al polițiștilor s-a evidențiat încă o dată astăzi, în localitatea Negrești Oaș, prin comportamentul agentului șef de poliție Joltan Radu, polițist criminalist...

DOLIU. Violonistul IONICĂ HAINAL va mai cânta doar INGERILOR. Rămas bun, MAESTRE

Cunoscutul violonist sătmărean Ionică Hainal a trecut în eternitate. Astfel că de acum înainte le va cânta doar îngerilor. Anunțul a fost făcut chiar...

Luna februarie aduce târgul de nunți “Let’s wedding” la Satu Mare

Totul începe prin a spune ''Da"! Pe urmă încep visele, planificările... căutările serviciilor pentru a avea nunta perfectă. Ei bine,Târgul de nunți Let's wedding unește majoritatea...