More


  Rusia, exclusă de la Jocurile Olimpice și de la Mondialul din 2022

  - Advertisement -

  Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a dictat o suspendare de 4 ani pentru toți sportivii Rusiei, care nu vor avea dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 și la toate Campionatele Mondiale. E vizată inclusiv echipa de fotbal a Rusiei, care va fi exclusă de la Mondialul din 2022 din Qatar.

  Forul mondial anti-doping a recurs la această decizie extremă după ce Rusia a fost acuzată că a ascuns mii de rezultate pozitive la testele antidoping ale sportivilor ruși, notează sky.com. Rusia are termen de 21 de zile pentru a face recurs la TAS.
  Sancțiunea ar urma să se aplice nu doar la Jocurile Olimpice, ci și la toate Campionatele Mondiale! Adică Rusia nu va putea participa la turneul final din Qatar!
  Doar sportivii care nu au avut nicio culpă legată de dopaj vor putea participa sub steagul Olimpic la competițiile enunțate. Restul vor fi primi interzis. De menționat că naționala feminină de handbal feminin va putea participa sub steag CIO la Jocurile Olimpice de la anul, selecționata lui Ambros Martin nefiind în atenția WADA.
  Scandalul își are originile în 2015, când WADA a stabilit că Rusia a contribuit la nașterea unui „sistem instituțional” de dopaj, perioada vizată fiind 2011-2015.
  Conform HLN, WADA, care a suspendat în 2016 sportivii ruși, interzicându-le să participe sub steagul național la Olimpiada de la Rio după un raport ce dezvăluia programul de dopaj în masă impus de Moscova, a continuat investigația printr-o comisie independentă (CRC).
  A cerut Rusiei să scoată la lumină mii de teste doping, pe care le ascunsese. CRC a primit acele probe, pe care le-a analizat, considerându-le neconforme cu regulile WADA.
  REACȚIE DURĂ A AMERICANILOR
  Directorul executiv al Agenției Americane Anti-Doping, Travis Tygart, a avut o reacție vehementă, cerând măsuri mai aspre. El a pledat pentru interzicerea participării tuturor sportivilor ruși la Tokyo.
  „Rusia continuă să încalce regulile, lovește în ochiul WADA, dar scapă nepedepsită o dată și încă o dată”, a tunat Tygart. “WADA trebuie să ia poziție în fața acestui comportament fraudulos și sfidător, exact așa cum pretind valorile olimpice”, a adăugat el.
  TRIUMF CU IMNUL CIO
  La JO de iarnă de la Pyeongchang, de anul trecut, naționala de hochei masculin a Rusiei a cucerit medalia de aur, în urma unei finale dramatice împotriva Germaniei, 4-3 după prelungiri.
  La festivitatea de premiere s-au văzut momente emoționante și inedite. Cum sportivii ruși au participat sub titulatura de „Sportivi Olimpici din Rusia”, s-a intonat imnul CIO, în timp de jucătorii îl cântau cu propriile voci pe cel al țării lor. De asemenea, nu le-a fost permis, conform regulilor olimpice antidoping, să poarte pe echipament stema sau alte însemne naționale. Naționala omoloagă feminină a încheiat turneul olimpic pe locul 4.( sursa gsp.ro)  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img