ALERTĂ. Satu Mare, sub ASEDIUL MIGRANŢILOR ilegali. Val la început de an

Potrivit datelor furnizate de Poliţia de Frontieră, numărul migranţilor care au încercat să treacă fraudulos graniţa cu Ungaria pe raza judeţului Satu Mare a crescut vertiginos. Doar de la începutul anului şi până în prezent au fost prinşi peste 35 de migranţi ilegali. Marea lor majoritate provind din zona tărilor arabe aflate în conflict sau din zona Magrebului.

Ultima captură, doi palestiniei

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat doi bărbaţi din Palestina, solicitanţi de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. În data de 20 ianuarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial a Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu cei din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, au declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 02.40, polițiștii de frontieră au depistat în zona de responsabilitate, pe raza localității de frontieră Oar, din judeţul Satu Mare, doi cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă. Imediat, cei doi bărbați au fost conduși la sediul serviciului teritorial pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt din Palestina, în vârstă de 20, respectiv 27 de ani, ambii solicitanți de azil în România. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

37 de migranţi, în total

Demn de remarcat este şi faptul că, de la înbce3putul anului şi până în prezent, pe raza judeţului Satu Mare au fost depistaţi 37 de migranţi ilegali care ar fi încercat să treacă fraudulos frontiera cu Ungaria.

Marea majortitate a migranţilor provin din ţările arabe pe teritoriul cărora se află un conflict armat (sirieni, palestinieni, irakieni), dar şi din zona Magreb (alegerieni, libieni, egipteni).

Cea mi mare captură a avut loc în data de 15 ianuaruie, când pe teritoriul judeţului Satu Mare au fost prinşi, în cadrul unei singure operaţiuni, 15 migranţi ilegali.

Mii de euro pentru călăuze

După ce au avut mai multe încercări de a trece în Ungaria prin judeţele Arad şi Bihor, migranţii ajung pe teritoriul judeţului Satu Mare aduşi de călăuze, cărora li se plăteşte mii de euro, în speranţa că poliţiştii de frontieră sătmăreni sunt mai puţin vigilenţi decât colegii lor din Arad şi Bihor.

Se dovedeşte astfel faptul că se înşeală, fiind prinşi aproape toţi migranţii ilegali care vor să treacă fraudulos graniţa cu Ungaria. Cei care scapă de poliţiştii de frontieră români sunt prinşi, ulterior, de poliţiştii maghiari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ȘEFII naţionali ai PSD, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, prezenţi la Conferinţa extraordinară a PSD Satu Mare. Va fi desemnat NOUL PREȘEDINTE

Astăzi va fi o zi mare în Organizația Județeană PSD Satu Mare. La sediul partidului va avea loc o conferinţă extraordinară. La ședință este...

FOTOGALERIE. ACCIDENT GRAV în județ. S-au dat cu mașina PESTE CAP

Pompierii sătmăreni au fost solicitați ieri seară, în jurul orei 21:00, pentru a gestiona o situație de urgență generată de producerea unui accident rutier...

FOTOGALERIE. ACCIDENT CUMPLIT. Un DECES. Doi COPII grav RĂNIȚI

Un cumplit accident de circulație s-a produs aseară pe raza județului Sălaj, în zona localității Sânmihaiu Almașului, soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă...

E clar de ce PNL doreşte anticipate. Vrea voturile românilor înainte ca facturile să explodeze

„Vă mai aduceţi aminte care a fost una dintre primele măsuri ale guvernului Orban? E simplu! Scutirea de taxe pentru bănci şi pentru coloşii...

Sondaj prezentat în ședința CEx PSD: PNL-38%, PSD-27%, USR-14%

Social-democrații au discutat în ședința CEx de miercuri pe marginea unui sondaj de opinie prezentat de Marcel Ciolacu care dă PSD la 27%, în...