More


  Ana Maria Popescu, argint în Cuba

  =

  Campioana olimpică Ana Maria Popescu (35 de ani) a început perfect anul 2020. Spadasina de la CSA Steaua a cucerit medalia de argint la Cupa Mondială de la Havana (Cuba).
  Ana își netezește frumos drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo. La prima competiție majoră a anului, o cupă mondială care a reunit cele mai bune sportive ale armei din acest moment, Ana Maria Popescu s-a dus glonț până în finala probei individuale de spadă. Pe rând, ea a trecut de Maria Obraztsova (Rusia), Olena Kryvytska (Ucraina), Sun Yiwen (China) și de Marie-Florence Candassamy (Franța).
  În finală, Ana a fost învinsă de poloneza Aleksandra Zamachowska, cea care trecuse în sferturile de finală de sătmăreanca noastră, Amalia Tătăran. Și prezența în sferturile de finală ale Amaliei este un rezultat deosebit, spadasina de la Dinamo fiind la cea mai bună performanță a ei în Cupa Mondială, la individual
  Szilagyi și Szep, eliminați în primul tur la Heidenheim
  Lotul masculin de spadă a României a participat săptămâna trecută la Cupa Mondială de la Heidenheim. Iar din lot au făcut parte și sătmărenii Adrian Szilagyi și Marton Szep.
  Din păcate niciunul dintre spadasinii români prezenți la startul concursului din Germania nu a reușit să se califice pe tabloul principal. Mario Perșu, Alin Sbîrcia și Ovidiu Pîrvuleasa nu au reușit să treacă de faza grupelor. Ceilalți șase sportivi tricolori s-au calificat pe tabloul preliminar de 256 spadasini.
  Marton Szep a pierdut în primul tur, la francezul Aymerick Gally, cu 7-15. Alin Mitrică a fost învins în aceeași fază, de către israelianul Stanislav Galper, în fața căruia a cedat cu 6-15. Mihail Oprea a ieșit și el din primul tur al tabloului preliminar, învins de către ucrainianul Roman Svichkar cu 15-11. Tot în primul tur Adrian Szilagyi l-a întâlnit pe Maximilian Meszaros și a pierdut cu 8-15, iar Lucian Ciovică l-a avut ca adversar pe elvețianul Georg Kuhn, fiind învins cu 15-12.
  Adrian Dabija s-a calificat direct în al doilea tur al tabloului preliminar, unde l-a eliminat pe germanul Phillip Becker, după o victorie cu 15-12. Astfel Adrian a ajuns în ultimul tur al calificărilor, unde l-a întâlnit pe israelianul Yuval Shalom Freilich. Meciul a fost disputat, iar Adrian Dabija a pierdut la o singură tușă, 14-15, ieșind din concurs.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img