BLOCAJ. Cine are INTERES să BLOCHEZE al treilea POD peste Someș? Judectorii DECID

O firmă care are o cifră de afaceri de 720.000 de euro, vrea să construiască un pod de peste 41 de milioane de euro

După ce prima licitație a fost anulată, pentru că nu s-a prezentat nimeni, situația privind construirea celui de-al treilea pod nu este nici pe departe soluționată nici după ultima licitație. Asta deși în urma acestei licitații a fost declarat un câștigător. Este vorba despre Asociația Strabag SRL și SC. ARL. SA Cluj-Napoca. O firmă din Negrești Oaș, însă, a contestat licitația, contestație care acum se află pe masa judecătorilor. În această situație, cel puțin deocamdată, construirea celui de-al treilea pod peste Someș este blocată.

Licitație câștigată, apoi contestată

Potrivit informațiilor furnizate pentru Gazeta de Nord Vest de Primăria municipiului Satu Mare, la ultima licitație pentru construirea celui de-al treilea pod peste Someș au participat Asociația Strabag SRL și SC. ARL. SA Cluj-Napoca și SC Concordia Impex SRL Negrești Oaș.

Deschiderea ofertelor dîn 26.07.2019 a fost finalizată prin raportul procedurii din data de 07.11.2019, câștigătoare fiind declarată Asociația Strabag SRL și SC. ARL. SA.

Din păcate, însă, licitația fost contestată de cealaltă firmă participantă, și anume Concordia Impex SRL Negrești Oaș.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a deliberat și a acceptat contestația. Municipiul Satu Mare a contestat în instanță decizia data de către C.N.S.C.

Astfel că acum soarta celui de-al treilea pod peste râul Someș depinde doar decizia magistraților de la Curtea de Apel Oradea, acolo unde procesul a fost înregistrat în data de 23 decembrie 2019. Primul termen a fost pe data de 15 ianuarie, iar ce de-al doilea termen va fi pe data de 23 ianuarie.

Cine este firma care contestă licitația

Firma care cotestă licitația și, automat, blochează și începerea lucrărilor la cel de-al treilea pod, Concordia Impex SRL Negrești Oaș, este o firmă care, în 2018, a avut o cifră de afaceri de 720.000 de euro, realizând un profit net de aproape 360.000 de euro.

Cu alte cuvinte, este vorba despre o firmă care are o cifră de afaceri de 720.000 de euro, dar care vrea și insistă să facă un pod în valoare totală de peste 41 de milioane de euro.

În această situație, este de mirare de ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a acceptat contestația depusă de negreșteni.

Situația actuală a proiectului podului

Potrivit informațiilor furnizate pentru Gazeta de Nord Vest de Primăria municipiului Satu Mare, în acest moment proiectul privind construirea celui de-al treilea pod peste Someș este blocat de firma din Negrești Oaș.

Până ce magistrații de la Curtea de Apel Oradea nu dau un verdict, nu se poate face absolut nimic. Acest verdict ar putea veni, în cel mai optimist mod, prin luna martie.

Conducerea primăriei Satu Mare își dorește ca lucrările la acest obiectiv să înceapă în cursul acestui an, termenul de finalizare a podului este de 30 luni de la începerea lucrărilor.

Valoarea totală a investiției

Valoarea totală a investiției este de 196.592.432 de lei, adică circa 41,13 milioane euro.

O parte din această sumă este asigurată de la bugetul de stat, adică 81.344.496,80 lei TVA inclus. Restul, de 115.247.935,2 lei TVA inclus, trebuie asigurată de Primăria municipiului Satu Mare de la bugetul local.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...