BLOCAJ. Cine are INTERES să BLOCHEZE al treilea POD peste Someș? Judectorii DECID

O firmă care are o cifră de afaceri de 720.000 de euro, vrea să construiască un pod de peste 41 de milioane de euro

După ce prima licitație a fost anulată, pentru că nu s-a prezentat nimeni, situația privind construirea celui de-al treilea pod nu este nici pe departe soluționată nici după ultima licitație. Asta deși în urma acestei licitații a fost declarat un câștigător. Este vorba despre Asociația Strabag SRL și SC. ARL. SA Cluj-Napoca. O firmă din Negrești Oaș, însă, a contestat licitația, contestație care acum se află pe masa judecătorilor. În această situație, cel puțin deocamdată, construirea celui de-al treilea pod peste Someș este blocată.

Licitație câștigată, apoi contestată

Potrivit informațiilor furnizate pentru Gazeta de Nord Vest de Primăria municipiului Satu Mare, la ultima licitație pentru construirea celui de-al treilea pod peste Someș au participat Asociația Strabag SRL și SC. ARL. SA Cluj-Napoca și SC Concordia Impex SRL Negrești Oaș.

Deschiderea ofertelor dîn 26.07.2019 a fost finalizată prin raportul procedurii din data de 07.11.2019, câștigătoare fiind declarată Asociația Strabag SRL și SC. ARL. SA.

Din păcate, însă, licitația fost contestată de cealaltă firmă participantă, și anume Concordia Impex SRL Negrești Oaș.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a deliberat și a acceptat contestația. Municipiul Satu Mare a contestat în instanță decizia data de către C.N.S.C.

Astfel că acum soarta celui de-al treilea pod peste râul Someș depinde doar decizia magistraților de la Curtea de Apel Oradea, acolo unde procesul a fost înregistrat în data de 23 decembrie 2019. Primul termen a fost pe data de 15 ianuarie, iar ce de-al doilea termen va fi pe data de 23 ianuarie.

Cine este firma care contestă licitația

Firma care cotestă licitația și, automat, blochează și începerea lucrărilor la cel de-al treilea pod, Concordia Impex SRL Negrești Oaș, este o firmă care, în 2018, a avut o cifră de afaceri de 720.000 de euro, realizând un profit net de aproape 360.000 de euro.

Cu alte cuvinte, este vorba despre o firmă care are o cifră de afaceri de 720.000 de euro, dar care vrea și insistă să facă un pod în valoare totală de peste 41 de milioane de euro.

În această situație, este de mirare de ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a acceptat contestația depusă de negreșteni.

Situația actuală a proiectului podului

Potrivit informațiilor furnizate pentru Gazeta de Nord Vest de Primăria municipiului Satu Mare, în acest moment proiectul privind construirea celui de-al treilea pod peste Someș este blocat de firma din Negrești Oaș.

Până ce magistrații de la Curtea de Apel Oradea nu dau un verdict, nu se poate face absolut nimic. Acest verdict ar putea veni, în cel mai optimist mod, prin luna martie.

Conducerea primăriei Satu Mare își dorește ca lucrările la acest obiectiv să înceapă în cursul acestui an, termenul de finalizare a podului este de 30 luni de la începerea lucrărilor.

Valoarea totală a investiției

Valoarea totală a investiției este de 196.592.432 de lei, adică circa 41,13 milioane euro.

O parte din această sumă este asigurată de la bugetul de stat, adică 81.344.496,80 lei TVA inclus. Restul, de 115.247.935,2 lei TVA inclus, trebuie asigurată de Primăria municipiului Satu Mare de la bugetul local.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

INCREDIBIL. Al treilea pod, BLOCAT de o firmă aflată în pragul FALIMENTULUI

Cu toate că în urma licitației a fost declarat un câștigător, asocierea dintre o firmă cu o cifră de afaceri mică și o firmă...

DECIZIE. Judecătorii sătmăreni, în GREVĂ GENERALĂ. Ce NEMULȚUMIRI au

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Satu Mare au anunțat că vor intra în grevă începând de luni, 27 ianuarie, pe o perioadă nedeterminată. Poziția a...

Polițiștii sătmăreni se preocupă de siguranța cetățenilor

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 22 ianuarie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră,...

Au transportat lemn ilegal. Polițiștii i-au prins

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au acționat, ieri, 22 ianuarie a.c., pe raza localității Păulești ocazie cu care au verificat și controlat...

Manifestări dedicate Micii Uniri, ieri la Ardud

Primăria și Consiliul Local Ardud alături de Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea”, a organizat ieri o serie de manifestări culturale și depuneri de...