Campanie de prevenire a furturilor din locuințe. ,,Hoții îți invadează intimitatea”

Duminică, 26 ianuarie a.c., în complexul  Shopping City Satu Mare, s-a desfășurat un nou  eveniment în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuințe,,Hoții îți invadează intimitatea”.

Scopul evenimentului organizat de polițiștii sătmăreni din cadrul structurilor de prevenire și proximitate a vizat informarea populației cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuințe, oferindu-se recomandări cu privire la măsurile de siguranță ce se impun a fi luate de către proprietarii unei locuințe.

Pentru prima dată în cadrul unui astfel de eveniment, polițiștii au avut la dispoziție mijloace inovative de a convinge publicul că spargerile din locuințe sunt evenimente dramatice, care depășesc ca importanță furtul în sine, sub forma unor ochelari VR.

Realitatea virtuală (Virtual reality/VR) se referă la ambianțe tridimensionale create artificial, pe calculator sau prin filmare cu aparatură specială, care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape veridică în anumite locuri reale sau imaginare.

Sub îndrumarea polițiștilor, cei care au avut curiozitatea să testeze ochelarii VR au asistat la o secvență de furt dintr-o locuință, ca și cum s-ar afla în mijlocul acțiunii și nu doar ca simpli spectatori. Astfel,elevi, tineri, adulți, persoane vârstnice, dar și persoane cu dizabilități au avut posibilitatea, în calitate de participanți direcți și spectatori la secvența de furt prezentată prin intermediul ochelarilor VR, să constate dezastrul ce îl pot lăsa în urma lor infractorii.

Constatarea consecințelor dramatice ale unei infracțiuni de furt din locuințe prin vizionarea filmului campaniei ,,Hoții îți invadează intimitatea” a fost punctul de plecare pentru polițiștii de prevenire în a reaminti  proprietarilor de locuințe măsurile care îi pot scuti de neplăceri, gen :

  • Nu deschideți niciodată ușa înainte de a vă uita pe vizor și instruiți-vă copiii în acest sens!
  • Nu păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți!
  • Folosiți eficient interfonul!
  • În cazul în care se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse evitați-le!În nici un caz nu le permiteți accesul în locuințe!
  • Închideți ușa chiar dacă sunteți în casă! Etc.

Evenimente similare se vor organiza și în perioada următoare, campania derulându-se în perioada decembrie 2019 – martie 2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...