More    Concerte educative la filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu Mare

    Filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu Mare are inițiativa de a organiza niște concerte educative pentru copii și tineri începând cu grădinița și până la liceu. Scopul acestor concerte – care se doresc a fi permanente – este de a educa muzical publicul de mâine, creând ascultători avizați încă de la vârste fragede, când receptivitatea este maximă.

    În cadrul conferinței de presă care a avut loc la sediul filarmonicii, managera instituției, Kovács Pistuka Emőke, a declarat următoarele: “Organizăm această conferință de presă pentru a marca începutul unui program pe care l-am gândit și l-am inclus în programul de management. Vom susține o serie de concerte educative, concerte-lecție, având ca prim scop prezentarea instrumentelor muzicale și familiarizarea copiilor cu muzica clasică. În prima serie, vom prezenta instrumentele de suflat, venind în fața tinerilor spectatori cu lucrări simfonice reprezentative.”

    În acest moment, proiectul este realizat in parteneriat cu școlile și liceele din Satu Mare, primul eveniment având loc marți, 14 ianuarie, cu program în limba română, începând cu orele 11 și 12. Miercuri, 15 ianuarie, de la ora 10 și ora 11, spectacolul se va desfășura în limba maghiară. Prețul unui bilet este de 10 lei și 50 de bani. Biletele pot fi achiziționate de la casieria filarmonicii.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE