Cupa 25 Octombrie Carei, premiată la GALA Atletismului Românesc

La CAREI se desfășoară CEA MAI LONGEVIVĂ competiție de atletism din România! Este vorba despre Cupa 25 Octombrie la atletism. Placheta acordată de către Federația Română de Atletism la Gala Atletismului a fost înmânată profesorului IOAN MĂRNEANU.

Federaţia Română de Atletism şi-a premiat joi, 23 ianuarie 2020, laureaţii anului 2019 într-o gală găzduită de Hotelul Ramada Parc din Bucureşti. Au fost premiați cei mai buni sportivi, cei mai buni organizatori, cei mai mari susținători ai acestui sport, cei mai buni antrenori, cele mai bune asociații județene etc. Un moment de sărbătoare pentru atletismul românesc.
Printre laureații anului 2019 s-a regăsit și ,, Cupa 25 Octombrie”, ca fiind cea mai longevivă competiție de atletism din România, cu 49 de ediții consecutive la activ.
Cel mai mare vinovat pentru longevitatea acestei competiții careiene este profesorul IOAN MĂRNEANU secondat îndeaproape de către profesorul Florin Turcu, fostul său elev.
Prima ediție a competiției careiene de atletism a avut loc în anul 1970 și a fost inițiată de profesorul Știer Alexandru care a colaborat cu prof. Buzaș Alexandru. Premierea câștigătorilor avea loc în anul 1970 în fața Monumentului Ostașului Român din Carei.
Din anul 1975 cel care s-a ocupat de organizarea manifestării sportive a fost prof. Ioan Mărneanu care ne povestește că era și concurent. Dacă până atunci concurenții erau mai mult de pe plan local, din 1975 competiția a devenit județeană, ca mai apoi să fie regională și internațională.
Potrivit celor relatate de prof. Mărneanu, de-a lungul timpului a mai colaborat cu profesorii Jaroi Sarolta, Pătruț Eva și Pătruț George, Suciu Vasile, Mehi Eva iar din 1995 cu profesorul Florin Turcu.
La ultima ediție, cea din 2019, au luat parte la Cupa 25 Octombrie de la Carei peste 30 de cluburi. Efortul e mare dar și rezultatele sunt pe măsura pasiunii și implicării celor doi profesori.
Vom aniversa în acest an cea de-a 50-a ediție a Cupei 25 Octombrie la atletism.(sursa buletindecarei)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

MASACRU provocat de coronavirus. 13 DECESE în doar CÂTEVA ORE. Numărul morților CREȘTE constant

În această după-amiază am avut parte de un adevărat masacru la nivel național provocat de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi după-amiază...

VIDEO/FOTO. Desant al MASCAȚILOR în județ. ACȚIUNE în FORȚĂ în comunitatea de ȚIGANI

Mascații au intervenit astăzi în forță în comunitatea de țigani din orașul Ardud, de pe strada Cărămidăriei. Nu cu mult timp în urmă, în...

ACȚIUNE. DEZINFECȚIA continuă la Satu Mare. Care sunt CARTIERELE vizata în această seară

Primăria Satu Mare continuă acțiunile de dezinfecție! Astăzi, de la ora 21.00 se va interveni în cartierele Soarelui, Micro 17, Carpați I și Carpați...

FOTOGALERIE. Crucea Roșie, Filala Satu Mare, a achiziționat și donat materiale de protecție împotriva PANDEMIE COVID19

Cu ajutorul sponsorilor generoși, Crucea Roșie, Filiala Satu Mare, a reușit să achiziționeze o serie de materiale de protecție și nu numai, care au...

DONAȚIE. Crucea Roșie a DONAT 158 de Pachete de echipament de PROTECȚIE pentru SPITALUL JUDEȚEAN

Crucea Roșie Română Filiala Satu Mare a achiziționat pentru sectiile UPU, ATI si Laborator Testari Covid a Spitalului Judetean de Urgenta un numar de...