More


  DSVSA intensifică controalele în județ după gripa porcină și gripa aviară descoperite în Maramureș

  =

  Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu – Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția de Frontieră Română, a intensificat programul de verificare în trafic, pentru prevenirea și sancționarea comerțului și transporturilor ilegale cu animale vii, produse alimentare și pentru prevenirea difuzării pestei porcine africane și a Influenței Aviare în județ, după apariția și declararea focarelor de Pestă Porcină Africană la porci domestici din localitățile Șieu, Săbișa, Rozavlea și a unui focar de Influență Aviară în județul Maramureș.

  Informăm crescătorii de păsări în sistem gospodăresc, din județul Satu – Mare, că în urma declarării focarului de Influență Aviară într-o exploatație profesională avicolă, din localitatea Seini, că au intrat sub restricții sanitare veterinare și localități din județul nostru.
  Astfel în zona de protecție, conform Directivei Uniunii Europene, în zonele stabilite de către Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor intră comuna Pomi cu localitatea Pomi, iar în zona de supraveghere, comuna Racșa, – localitatea Racșa, comuna Orașu Nou cu localitățile Racșa Vii și Orașu Nou Vii, comuna Pomi cu localitățile Aciua, Bicău, Borlești, comuna Apa cu localitățile Apa și Șoimoșeni, comuna Crucișor cu localitatea Crucișor și Iegheriște, comuna Valea Vinului cu localitățile Valea Vinului și Roșiori și comuna Medieșu Aurit cu localitățile Medieș Râturi și Medieș Vii.
  Atenționăm toți crescătorii de păsări să – și țină păsările de curte închise în adăposturi curate, să le asigure hrană și apă la discreție. Orice mortalitate la păsările de curte va fi anunțată imediat medicului veterinar concesionar, medicului veterinar oficial , primăriei locale sau la DSVSA Satu – Mare telefon permanență – 0261715956.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img