EDUCAȚIA, înainte de toate în ŢARA OAŞULUI. INVESTIŢII de circa 10 MILIOANE de euro

Educaţia copiilor şi a tinerilor este în permanenţă o prioritate pentru primarul Aurelia Fedorca și pentru echipa din Primăria Negrești-Oaș. Au fost investite sume importante în reabilitarea, modernizarea și dotarea unităților de învățământ și continuăm acest proces până când condițiile vor fi la fel în toate școlile și grădinițele.

Primarul Aurelia Fedorca a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru Creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Ioniță G. Andron – Corp Principal, Corp A, Corp B și Atelier de Alimentație Publică, o investiție în valoare de 5,5 milioane de lei din fonduri europene.

Vor fi realizate lucrări ample de reabilitare termică a anvelopei și izolare termică a fațadei, schimbarea completă a sistemului de încălzire și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, reabilitarea instalației de iluminat și înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele noi, mai eficiente, dar și alte reparații.

Va fi o perioadă de deranj ocazionată de lucrări, dar în final liceul va oferi condiții moderne de învățat, la standarde europene.

“Muncim zi de zi la amplul program de construire, reabilitare, modernizare, extindere și dotare a unităților noastre de învățământ, iar rezultatele au început să se vadă”, a afirmat Aurelia Fedorca.

O parte dintre obiectivele de investiții le-am finalizat sau sunt în construcție:
📌Construirea și dotarea unei grădinițe în Cartierul Decebal, după demolarea unui bloc abandonat – FINALIZATĂ
📌Extindere și modernizare Școala nr. 3, Corp principal – FINALIZATĂ
📌Modernizarea Grădiniței nr.2 de pe strada Vasile Lucaciu – FINALIZATĂ
📌Construirea unei creșe pentru copiii până la 3 ani, pe amplasamentul vechii școli nr.2, din Popăscu – în EXECUȚIE
📌Liceul Tehnologic Ioniță G. Andron – toate cele 4 corpuri – intră în execuție după semnarea contractului;

Pe de altă parte, se lucrează intens la mai multe proiecte pentru care am obținut deja finanțarea, iar pentru o parte licitațiile au fost deja lansate:
📌 Liceul Teoretic Negrești–Oaș – în licitație
📌Școala Gimnazială nr.1 – în licitație
📌Grădinița cu program prelungit nr.7 – Vrăticel – în licitație
📌Construirea a două săli de sport – una în procedură de licitație, alta în pregătirea procedurii

Valoarea investițiilor este de aproximativ 10 milioane de euro, din care 6,2 milioane din fonduri europene, iar restul din fonduri guvernamentale și de la bugetul local. Sunt toate proiecte complexe, pentru care întreaga echipă din Primărie și Consiliul Local a lucrat mult.

În acest an vom începe lucrările la toate aceste proiecte, iar până anul viitor școlile noastre vor fi de nerecunoscut! Astfel vom pune o bază solidă evoluției noastre spre un viitor mai bun!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

TRAGEDIE. Al doilea DECES din Satu Mare a unui pozitiv cu COVID-19. De data asta e vorba de o FEMEIE

Veștile bune se împletesc cu cele proaste. Dacă mai devreme anunțam că al doilea pacient confirmat pozitiv cu coronavirus s-a vindecat, din păcate, acum...

VALERIU IOAN. EDITORIAL. Jurnal de campanie de pe frontul bătăliei anti COVID 19

Din fericire, Domnul ne scoate în față exemple de oameni buni, de oameni care aleg sacrificiul și renunțarea chiar la propria viață pentru salvarea...

BUCURIE. Al doilea OȘAN s-a VINDENCAT de COVID-19. A RĂPUS boala deși avea și ALTE BOLI

Veste foarte bună pentru cetățenii județului Satu Mare, în general, și a locuitorilor din Țara Oașului, în special. Al doilea pacient diagnosticat cu COVID-19...

Măsuri SUPLIMENTARE împotriva CORONAVIRUS luate la Primăria Satu Mare. Valabile din 1 aprilie

Pentru  protejarea populației de infectarea  cu virusul COVID-19 şi în urma măsurilor luate de autoritățile centrale, Primăria Municipiului Satu Mare anunță următoarele măsuri: Se suspendă...

VESTE BUNĂ. ATENȚIE PACIENȚI!!! Se REIAU parțial CONSULTAȚIILE în Policlinică    

Începand cu data de 01.04.2020 in cadrul Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și Tășnad se asigură asistența medicală la unele specialități pentru...