Etapa a opta, anulată în memoria portughezului Paulo Goncalves

Organizatorii Raliului Dakar au anunţat că etapa a opta a competiţiei, programată luni, a fost amânată pentru categoriile moto şi quad, ca urmare a decesului lui Paulo Goncalves. Emanuel Gyenes a ținut să transmită un mesaj, în urma acestei tragedii.
Motociclistul portughez Paulo Goncalves, în vârstă de 40 de ani, a decedat duminică în timpul etapei a 7-a a Raliului, după ce a fost victima unei căzături. Pilotul era inconştient şi în stop cardio-respirator la sosirea echipei medicale trimise la faţa locului. După o încercare de reanimare, Goncalves a fost transportat cu elicopterul la spital, unde a fost constatat decesul său, au indicat organizatorii într-un comunicat.
,,La km 270 am văzut un motociclist de la Hero căzut. Erau deja la sol elicopterele, i-am văzut și motocicleta lui Toby Price. Eu mi-am continuat drumul și la finish am aflat despre ce pilot era vorba și ce s-a întâmplat exact. Paulo Goncalves era un pilot talentat, cu foarte multă experiență. A terminat un Dakar și pe locul doi. Îmi pare foarte rău”, a spus Mani Gyenes.
Goncalves, care a încheiat pe locul 2 ediţia din 2015 şi disputa al treisprezecelea său Dakar, a căzut la kilometrul 276 al specialei. Portughezul a participat prima oară la Raliul Dakar în 2006, iar de patru ori a încheiat în top 10.

Mani Gyenes, lider
la Malle Moto după
7 etape
După șapte etape disputate la ediția din acest an a Raliului Dakar, Emanuel Gyenes este pe locul doi la clasa Original și pe locul 31 în clasamentul general, la clasa moto. Sătmăreanul a declarat că etapa a șaptea a reprezentat o adevărată provocare.
,,Etapa 7 Riyadh – Wadi -Al -Dawasir 741 de km în total și 546 km de probă specială, cea mai lungă probă specială din această ediție. O zi în care am mers cu o medie de peste 100 de km/h, motocicleta nu a mers mai mult de 160 -170 de km/h în nisip, dar am făcut un timp bun”, a declarat Mani.
Primul raliu găzduit de Arabia Saudită a debutat sâmbătă, 4 ianuarie, cu startul festiv din Jeddah, și a continuat cu prima probă specială din 5 ianuarie. Sunt programate 12 etape, iar câștigătorii vor fi desemnați în Qiddiyah (17 ianuarie), după ce vor fi parcurs în total 7.856 de kilometri.
Emanuel Gyenes concurează în ediția cu numărul 42 a Raliului Dakar, purtând pe motocicletă însemnele „Legend” – această distincție este acordată de către organizatori celor care au participat la minim 10 ediții ale raliului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

TRAGEDIE. Al doilea DECES din Satu Mare a unui pozitiv cu COVID-19. De data asta e vorba de o FEMEIE

Veștile bune se împletesc cu cele proaste. Dacă mai devreme anunțam că al doilea pacient confirmat pozitiv cu coronavirus s-a vindecat, din păcate, acum...

VALERIU IOAN. EDITORIAL. Jurnal de campanie de pe frontul bătăliei anti COVID 19

Din fericire, Domnul ne scoate în față exemple de oameni buni, de oameni care aleg sacrificiul și renunțarea chiar la propria viață pentru salvarea...

BUCURIE. Al doilea OȘAN s-a VINDENCAT de COVID-19. A RĂPUS boala deși avea și ALTE BOLI

Veste foarte bună pentru cetățenii județului Satu Mare, în general, și a locuitorilor din Țara Oașului, în special. Al doilea pacient diagnosticat cu COVID-19...

Măsuri SUPLIMENTARE împotriva CORONAVIRUS luate la Primăria Satu Mare. Valabile din 1 aprilie

Pentru  protejarea populației de infectarea  cu virusul COVID-19 şi în urma măsurilor luate de autoritățile centrale, Primăria Municipiului Satu Mare anunță următoarele măsuri: Se suspendă...

VESTE BUNĂ. ATENȚIE PACIENȚI!!! Se REIAU parțial CONSULTAȚIILE în Policlinică    

Începand cu data de 01.04.2020 in cadrul Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și Tășnad se asigură asistența medicală la unele specialități pentru...