FĂRĂ CONCESII. ASISTAȚII social, scoși la MUNCĂ și în luna cadourilor, la Satu Mare

Poliția Locală Satu Mare nu a făcut concesii nici în luna cadourilor, adică luna decembrie. Astfel, asistații social au fost scoși la muncă în folosul comunității. Tot în luna decembrie, polițiștii locali sătmăreni au aplicat amenzi de peste 138.000 de lei.

Depozitele ilegale de gunoi, curățate

Potrivit raportului de activitate pe luna decembrie, în conformitate cu prevederile legii privind venitul minim garantat şi în baza H.C.L. Nr. 6/31.01.2019 privind aprobarea Planului de acţiuni şi de lucrări de interes local pe anul 2019, pentru repartizarea orelor de muncă prestate lunar de către persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social, pe raza municipiului Satu-Mare, polițiștii locali sătmăreni au fost desfăşurate trei acţiuni cu beneficiarii de ajutor social.

Astfel, sub îndrumarea cadrelor de specialitate din această instituţie,au fost executate activităţi de muncă în folosul comunităţii ce au constat în curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri, ocazie cu care s-au strâns doi metri cubi de resturi menajere. La aceste activităţi au participat în medie două persoane beneficiare de ajutor social. Locaţiile unde s-a lucrat au fost: trecerile la nivel de cale ferată de pe străzileC.S. Anderco, C.A. Rosetti, Griviței, Piața 25 Octombrie și altele.

Tot în luna decembrie, polițiștii locali au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen, fiind depistate 54 de persoane, şi aplicate 23 sancţiuni contravenţionale.

Amenzi de peste 138 de mii de lei

Demn de remarcat este și faptul că, tot în luna decembrie 2019, polițiștii locali sătmăreni au aplicat 632 sancţiuni contravenţionale din care 191 au fost cu avertisment şi 441 cu amendă în valoare totală de 138.035 lei.

Cum era de așteptat, cele mai multe și mai mari amenzi au fost date la legea privind circulaţia pe drumurile publice, unde au fost aplicate 319 sancţiuni contravenţionale din care 114 cu avertisment şi 305 cu amendă în valoare totală de 68.795 lei.

De asemenea, la legea pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, s-au aplicat 122 sancţiuni contravenţionale din care 8 cu avertisment şi 114 cu amendă în valoare totală de 45.600 lei.

La HCL 33/2011 – privind stabilirea unor contravenţii în domeniul edilitar – gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice în municipiul Satu Mare, au fost aplicate 151 sancţiuni contraveţionale din care 50 cu avertisment şi 101 cu amendă în valoare totală de 19.200 lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Ministrul Sănătății NU ia încă în calcul o nouă stare de urgență

Referitor la posibilitatea reintroducerii stării de urgenţă, el a afirmat că decizia se va lua în funcţie de rezultate evaluărilor privind cazurile de coronavirus,...

Un zombi legislativ; invităm în Parlament societatea civilă să reparăm haosul PNL

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că proiectul de lege al Guvernului Orban privind carantinarea şi izolarea este “un alt zombi...

Copiii care fac sport de performanţă vor primi vouchere pentru echipamente

Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă, despre Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, lansat săptămâna trecută...

Denis Man în Premier League?

Reprezentanţi ai cluburilor respective au asistat aseară la partida cu Dinamo, din Cupa României. Negocierile privind transferul lui Man se vor desfășura joi. „Nu că sunt...

Pistolarii de pe pasarelă!

Nu e vreun titlu de western ci ar putea fi explicația unei fotografii surprinse în această săptămână pe pasajul de pe Fabricii... Cum șoferii s-au...