More


  FOTO. ”Bade Sive”, unul dintre cei mai LONGEVIVI sătmăreni, a trecut în eternitate. Avea un sfat bun pentru toți

  =

  Unul dintre cei mai longevivi sătmăreni, Iosif Nistor, din satul Gelu, a trecut în eternitate. Mai avea puțin și ar fi împlinit venerabila vârstă de o sută de ani. În momentul decesului său, Bade Sive, cum era cunoscut în Gelu, și nu numai, avea șase copii, 26 de nepoți și 32 de strănepoți.

  Câteva cuvinte despre cel care a fost Nistor Iosif, tată , bunic și străbunic.

  Nistor Iosif s-a născut la data de 24.06.1921 în familia lui Onuț și Ana în comuna Mănăștureni, sat Râșca, județul Cluj. A fost al cincilea copil din cei șase copiii ai familiei. Pe unul dintre frați îl pierde în război și nu mai află nimic de el.

  În anul 1925 când el a avut vârsta de 3 ani, părinții lui se mută în localitatea Gelu, județul Satu Mare, fiind primii oameni din sat, unde rămâne până la sfârșitul vieții.

  Datorită vremurilor și locului a dus o viața grea, muncind din greu de mic copil.

  În anul 1945 , la vârsta de 24 ani, se căsătorește cu soția Catrina, femeie alături de care Dumnezeu îl binecuvântează cu familie numeroasă și de care a fost foarte mândru; 6 copii: Vasile, Simion, Aurica, Avram, Raveica și Demian; 26 de nepoți și 32 de strănepoti, pe care i-a iubit și de care a fost mândru toată viața sa.

  Alături de Catrina conviețuiește 58 de ani. Din 2003 rămâne văduv încă 17 ani.

  A fost un om credincios, care a iubit pe Dumnezeu, familia și istoria. De-a lungul vieții a participat la diferite activități desfășurate de “Cântarea României“, îmbrăcând cu bucurie și mândrie costumul național de fiecare data când a fost solicitat.

  Din anul 1990 activează în cadrul Societății Patriotice ”Avram Iancu” având diferite roluri in activitățile desfășurate de Asociație.

  Chiar dacă avea o vârsta înaintată,“Badea Sive” studiază Biblia, carte pe care o iubea și care era mereu deschisă pe masa din camera lui, așteptând sa fie studiată de el.

  “Badea Sive”, cum îl știa tot satul, avea câte un sfat sau o vorbă bună pentru oricine stătea de vorbă cu el.

  Trece în neființă la vârsta de 99 ani, (peste câteva luni ar fi împlinit o sută de ani), lăsând un gol imens in sufletele familiei și a multor consăteni, fiind iubit și apreciat de întreaga localitate.

  Atât în numele meu personal, Florin Dura, cât și în numele redacției Gazeta de Nord Vest, transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate și ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să-l așeze pe ”Bade Sive” acolo unde îi este locul: în mijlocul celor drepți!

  Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img