FOTOGALERIE. Cel mai MARE ȘTRAND din județ, MODERNIZAT. Imagineile VORBESC de la sine

Cel mai mare ștrand din județul Satu Mare va fi modernizat. Este vorba despre ștrandul din interiorul Stațiunii Balneoclimaterice Tășnad. În prima fază, aici va fi recompartimentat unul dintre bazine și va fi construit un bazin multifuncțional. Mai mult decât atât, Stațiunea Tășnad a primit licența de a mai fora un puț de apă termală, pe lângă cel deja existent.

Bazin multifuncțional, bazin recompartimentat

”Începem anul 2020 cu o informare privind detaliile cuprinse în studiul de fezabilitate (DALI) întocmit pentru compartimentarea Bazinului nr. 2 și legăturile structurale ale acestuia față de Bazinul multifunctional de agrement”, se arată într-o informare a Primăriei Tășnad.

Se are în vedere compartimentarea unui bazin actual astfel ca pe partea mai adâncă să devină un bazin semiolimpic, iar pe partea din față să fie transformat în două bazine geotermale pentru îmbăiere. Se dorește realizarea unui bazin multifuncțional cu tobogane pentru tineret. Se urmărește construirea unui bazin semiolimpic de înot, acoperit.

Bazinul 2, compartimentat pe locul celui existent (cel mai mare), iar cel multifuncțional va fi amenajat în zona fostei campări din interiorul ștrandului.

Va fi creată un parc de recreere într-o zonă lagunară care să fie atât pentru agrement cât și pentru preluarea apelor geotermale și pluviale.

Totodată, se dorește realizarea unui complex sportiv multifuncțional, a unei săli de sport. În același timp, a fost prevăzută o zonă pentru un grup de golf. Sunt prevăzute zone pentru tratament.

Nou foraj de apă termală

Demn de menționat este și faptul că, de curând, administrația Stațiunii Tășnad a primit de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale autorizarea emisă către Primăria Orașului Tășnad pentru începerea activităților miniere de explorare, în baza licenței primite, in perimetrul stabilit, a resursei de apă geotermală. Cu alte cuvinte, va fi forat un nou puț de apă termală.

După cum se știe, în 1978, o sondă care acţiona în zonă a descoperit la peste 1300 de metri adâncime un uriaş zăcământ de apă termală. Cu o temperatură de peste 70 de grade, apa este considerată de specialişti ca având cel mai mare grad de mineralizare din această parte de ţară.

Un raport efectuat de Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, arată că apa termală din Tăşnad este recomandată pentru reumatism, afecţiuni posttraumatice sau boli profesionale şi endocrine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Lansarea noului partid “Platforma Social Liberală” (PSL) la Satu Mare

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din municipiul Satu Mare a găzduit sâmbătă după-masă evenimentul de lansare al noului partid de pe scena politică...

ACȚIUNE. Polițiștii fac CURĂȚENIE în TRAFIC. 25 de permise SUSPENDATE într-o SINGURĂ ZI

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat o serie de activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră,...

FOTO. EROUL ZILEI. Polițist de OMENIE. Gestul său este DEMN de toate APRECIERILE

Spiritul civic al polițiștilor s-a evidențiat încă o dată astăzi, în localitatea Negrești Oaș, prin comportamentul agentului șef de poliție Joltan Radu, polițist criminalist...

DOLIU. Violonistul IONICĂ HAINAL va mai cânta doar INGERILOR. Rămas bun, MAESTRE

Cunoscutul violonist sătmărean Ionică Hainal a trecut în eternitate. Astfel că de acum înainte le va cânta doar îngerilor. Anunțul a fost făcut chiar...

Luna februarie aduce târgul de nunți “Let’s wedding” la Satu Mare

Totul începe prin a spune ''Da"! Pe urmă încep visele, planificările... căutările serviciilor pentru a avea nunta perfectă. Ei bine,Târgul de nunți Let's wedding unește majoritatea...