More


  FOTOGALERIE. Cel mai MARE ȘTRAND din județ, MODERNIZAT. Imagineile VORBESC de la sine

  =

  Cel mai mare ștrand din județul Satu Mare va fi modernizat. Este vorba despre ștrandul din interiorul Stațiunii Balneoclimaterice Tășnad. În prima fază, aici va fi recompartimentat unul dintre bazine și va fi construit un bazin multifuncțional. Mai mult decât atât, Stațiunea Tășnad a primit licența de a mai fora un puț de apă termală, pe lângă cel deja existent.

  Bazin multifuncțional, bazin recompartimentat

  ”Începem anul 2020 cu o informare privind detaliile cuprinse în studiul de fezabilitate (DALI) întocmit pentru compartimentarea Bazinului nr. 2 și legăturile structurale ale acestuia față de Bazinul multifunctional de agrement”, se arată într-o informare a Primăriei Tășnad.

  Se are în vedere compartimentarea unui bazin actual astfel ca pe partea mai adâncă să devină un bazin semiolimpic, iar pe partea din față să fie transformat în două bazine geotermale pentru îmbăiere. Se dorește realizarea unui bazin multifuncțional cu tobogane pentru tineret. Se urmărește construirea unui bazin semiolimpic de înot, acoperit.

  Bazinul 2, compartimentat pe locul celui existent (cel mai mare), iar cel multifuncțional va fi amenajat în zona fostei campări din interiorul ștrandului.

  Va fi creată un parc de recreere într-o zonă lagunară care să fie atât pentru agrement cât și pentru preluarea apelor geotermale și pluviale.

  Totodată, se dorește realizarea unui complex sportiv multifuncțional, a unei săli de sport. În același timp, a fost prevăzută o zonă pentru un grup de golf. Sunt prevăzute zone pentru tratament.

  Nou foraj de apă termală

  Demn de menționat este și faptul că, de curând, administrația Stațiunii Tășnad a primit de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale autorizarea emisă către Primăria Orașului Tășnad pentru începerea activităților miniere de explorare, în baza licenței primite, in perimetrul stabilit, a resursei de apă geotermală. Cu alte cuvinte, va fi forat un nou puț de apă termală.

  După cum se știe, în 1978, o sondă care acţiona în zonă a descoperit la peste 1300 de metri adâncime un uriaş zăcământ de apă termală. Cu o temperatură de peste 70 de grade, apa este considerată de specialişti ca având cel mai mare grad de mineralizare din această parte de ţară.

  Un raport efectuat de Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, arată că apa termală din Tăşnad este recomandată pentru reumatism, afecţiuni posttraumatice sau boli profesionale şi endocrine.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img