FOTOGALERIE. CLARIFICĂRI. De ce NU s-a SCHIAT în acest an la LUNA ȘES? Ce NU a fost GATA?

Deși la cum au stat lucrurile în vara și toamna anului trecut, existau premise serioase să se schieze în această iarnă la Luna Șes, din păcate acest ucru nu a fost posibil. Nu a fost nici zăpadă, dar ceva nu a fost gata la timp, astfel că pârtia de schi nu a putut fi folosită. Răspunsul este dat chiar de reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont, care știu exact ce se întâmplă acolo.

Pârtia de schi și telescanul sunt gata

Cu toate că acest sezon de iarnă este unul din cele mai slabe, judecând prin prisma operatorilor din turism, a celor împătimiți de sporturile de iarnă dar și a stratului de zăpadă, Serviciului Public Județean Salvamont i-au fost adresate multe solicitări din partea montaniarzilor, legate de stadiul lucrărilor de la Luna Șes precum și despre activitatea salvamontiștilor sătmăreni.

În legătură cu pârtia Luna Șes, discutăm de patru componente investiționale distincte, dar inter-dependente care formează împreună elementele principale ale domeniului schiabil.

1. Pârtia de schi- este finalizată , are o lungime de 2400m, este clasificată în categoria pârtiilor de dificultate medie, este dotată cu instalație de nocturnă și putem afirma cu certitudine, că este una din cele mai frumoase și atractive pârtii din România!

2. Instalația de transport pe cablu CD.4 –este finalizată, fiind în faza premergătoare testelor ISCIR, după care poate intra în exploatare. În urma pregătirii profesionale cu tematica „Salvare din telescaun” a cărei atribuție revine SPJ Salvamont Satu Mare, au fost efectuate câteva deplasări test cu telescaunul.

Salvamontiștii au rămas plăcut impresionați de funcționarea instalației, prin silențiozitate, viteza și capacitatea de transport.

Chiar și pentru novicii în turism, o urcare cu telescaunul va deveni o atracție, datorită spectacolului panoramic oferit de această deplasare.

Lacul de acumulare, veriga vitregită

3. Instalația de producere a zăpezii artificiale-putem afirma că este finalizată 99%, cu mențiunea că mai trebuie doar racordată la sistemul de alimentare cu apă a lacului de acumulare, aflat în proximitatea stației de pompare.

4. Lacul de acumulare- este veriga vitregită din această ecuație, din cauza condițiilor de mediu, dar și aici se fac eforturi de punere în funcțiune. Este finalizat în proporție de 80% și practic recepționarea întregii investiții stă în finalizarea acestui obiectiv.

Salvamontiștii, pregătiți 100%

În legătură cu activitățile salvatorilor montani putem afirma că avem o activitate intensă, amplificată și de solicitarea venită din partea colegilor de la SPJ Salvamont Maramureș de a le susține, în măsura posibilităților noastre, activitatea pe domeniul schiabil Șuior.

”Practica dobândită în teren, cu cazuri reale de diverse complexități este de neprețuit și mulțumim pe această cale colegilor de la SPJ Salvamont Maramureș pentru oportunitatea de a ne împărtășii din experiența lor, mai ales că în contextul începerii activității pe domeniul schiabil Luna Șes și noi, la rândul nostru, vom putea conta pe sprijinul lor. Partea materială este asigurată integral de către SPJ Salvamont Maramureș, SPJ Salvamont Satu Mare contribuind cu resursa umană, prin capacitarea suplimentară a voluntarilor atestați”, a spus șeful salvamontiștilor sătmăreni, Alex Costin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ANUNȚ IMPORTANT. O ȘANSĂ UNICĂ de DEZVOLTARE oferită SĂTMĂRENILOR de FUTURESKILLS

Salut! Te invit la o provocare: ce ai făcut ultima dată pentru prima dată? Futureskills îți oferă șansa dezvoltării profesionale pe o piață a muncii...

PROGRES. Încă un VINDECAT la Satu Mare. Mai sunt doar cinci CAZURI ACTIVE în județ

Județul Satu Mare dă din nou semne de vindecare. După câteva săptămâni în care au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19, în ultima...

Ministrul Sănătății NU ia încă în calcul o nouă stare de urgență

Referitor la posibilitatea reintroducerii stării de urgenţă, el a afirmat că decizia se va lua în funcţie de rezultate evaluărilor privind cazurile de coronavirus,...

Un zombi legislativ; invităm în Parlament societatea civilă să reparăm haosul PNL

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că proiectul de lege al Guvernului Orban privind carantinarea şi izolarea este “un alt zombi...

Copiii care fac sport de performanţă vor primi vouchere pentru echipamente

Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă, despre Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, lansat săptămâna trecută...