More

    FOTOGALERIE, INCENDIU. Casă DISTRUSĂ de FLĂCĂRI. Totul a PORNIT de la coșul de fum

    Ieri după amiază, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case de locuit din localitatea Terebești.

    Forțele de intervenție au reușit să localizeze şi să stingă focul în scurt timp, astfel că acesta nu s-a propagat la restul încăperilor sau la acoperiş.

    În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime, însă a ars structura de lemn a tavanului pe suprafață de aproximativ 10 mp și s-au degradat: pereții și tavanul unei încăperi.

    Odată cu debutul și instalarea sezonului rece se constată o creștere alarmantă a numărului de incendii izbucnite la case de locuit din întreg județul, iar principala cauză o reprezintă coșurile, canalele sau burlanele de evacuare a fumului, cu defecțiuni, necurățate sau amplasate necorespunzător.

    Reguli de folosire a coşurilor şi a burlanelor pentru evacuarea fumului:
    • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
    • se va evita încastrarea, în coşuri şi burlane, de elemente combustibile ale acoperişului sau planşeului;
    • coşurile se vor prelungi deasupra acoperişului cu cel puţin 80 cm;
    • se va realiza curăţarea, cel puțin o dată pe an, a coşurilor de evacuare a fumului, de către personal specializat în domeniu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE