GALERIE FOTO. “Ecou printre generații” – un spectacol grandios cu Petrică Mureșan și prietenii

2020 a venit în municipiul Satu Mare cu un spectacol-gală de amploare marca Petrică Mureșan. Forțe artistice de o putere impresionantă au fost puse în mișcare la inițiativa acestui artist și mare om care este Petrică Mureșan, totul concretizându-se într-o gală a muzicii populare, ușoare, a dansului, a momentelor umoristice, care au alcătuit un spectacol de nota 10.

Sală arhiplină și un decor superb

Sala mare a Casei de Cultură a fost cu adevărat arhiplină, reunind spectatori din municipiul și județul Satu Mare cu zonele folclorice specifice, Codru și Oaș, dar și din Maramureș sau alte județe ale țării pentru că artistul Petrică Mureșan reprezintă cu cinste județul în toată țara și chiar și peste hotare. A fost public și invitați de toate vârstele, acest lucru confirmând faptul că titlul spectacolului – “Ecou printre generații” a fost unul inspirat.

Scena a beneficiat de un decor absolut deosebit, de la reflectoare de ultimă generație, până la ecrane pe care au rulat proiecții pe tot parcursul spectacolului și chiar candele de mari dimensiuni – ce au creat o atmosferă intimă în deschiderea show-ului, emoționând puternic audiența. Oamenii au gustat cu plăcere fiecare moment din acest spectacol mult-așteptat și bine organizat, cu un echilibru perfect între o minimă regie și spontaneitate de bun gust.

Un spectacol al diversității  

Diversitate este cuvântul-cheie pentru a descrie seara de 6 ianuarie petrecută în cadrul spectacolului “Ecou printre generații”. Prima parte a evenimentului a fost un regal al muzicii populare oferit de Petrică Mureșan și invitații săi, interpretând melodii cunoscute precum “Io-s român nu mi-i rușine”, “Crâșmăriță ochi de mură” sau “Cântecul și voia bună”. Momente speciale, de o mare încărcătură emoțională au fost și cele în care au prestat artiști invitați precum Leontina Dorca, Luca Godja, Bogdan Bota, Sergiu Vitalian Vaida, Angela Buciu, Ciprian Pop sau tinerii din cadrul ansamblului județului “Doruri sătmărene”.

De asemenea, la spectacol au participat și omul de cultură Felician Pop, alături de tânărul interpret Adrian Lupescu și managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo. Aceștia au adus cuvinte elogioase la adresa lui Petrică Mureșan (care este și director artistic al C.J.C.P.C.T Satu Mare), punctând spiritul optimist care îi este caracteristic și energia pozitivă pe care o râspândește în jurul său chiar și în zilele de muncă cu vreme mai puțin bună – la propriu și la figurat.

Partea a doua a show-ului a fost rezervată pentru ce-a de-a doua fațetă a personalității lui Petrică Mureșan – aceea a artistului de muzică ușoară. Secvența a debutat și s-a încheiat cu interpretarea hit-ului “Câteodată râd, câteodată plâng”, publicul fiind antrenat și de alte melodii cum ar fi “Sus în deal”, “De ce nu înțelegi că dragostea-i trecătoare” (pe acompaniament de vals cu dansatori de la Royal Dance) sau “Doamna mea”. Totodată, un moment apreciat de public a fost și cel în care invitata Iulia Mureșan a interpretat melodia “Galbenă gutuie”.

Banii încasați, îndreptați spre cauze caritabile

Biletele pentru spectacol au fost vândute în totalitate, iar banii obținuți, în urma hotărârii artistului Petrică Mureșan, au fost direcționați către nevoile beneficiarilor de la adăpostul de noapte, pentru care s-au cumpărat peste 30 de perechi de încălțăminte pentru iarnă. În același timp, după show, spectatorii au putut să cumpere CD-uri cu Petrică Mureșan, iar veniturile obținute din vânzarea acestora au mers către cazul accidentului cu motocicleta din comuna Medieșu Aurit – localitatea natală a interpretului. Spectacolul “Ecou printre generații” este un vis devenit realitate pentru Petrică Mureșan, așa cum a spus și într-o postare de pe pagina de Facebook oficială după concert: “Vă mulțumesc tuturor că ați acceptat invitația mea și faceți parte dintr-un vis împlinit.”

Rareș Jucan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...