More


  Kovacs Istvan are cele mai multe meciuri arbitrate în play off

  =

  Careianul Istvan Kovacs a fluierat cele mai multe meciuri în ultimii 5 ani, Sebastian Colțescu a dictat cele mai multe lovituri de la 11 metri și a scos cele mai multe „roșii” din buzunar, iar Hațegan le-a arbitrat de cele mai multe ori pe FCSB și CFR.

  La cinci ani de la implementarea unui nou sistem competițional, cu play-off și play-off, colegii de la Gazeta Sporturilor au făcut analiza arbitrajului din această perioadă. Considerat arbitrul de casă al “câinilor”, întrucât a greșit de cele mai multe ori pro-Dinamo, cel mai bun arbitru român al momentului, arădeanul Ovidiu Hațegan, a avut cele mai multe delegări din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor la partidele celor de la FCSB și CFR Cluj.
  În schimb, careianul Istvan Kovacs, al doilea reprezentant al României în categoria Elite a arbitrajului mondial, a fost trimis la cele mai multe meciuri cu CS Universitatea Craiova, Dinamo, Viitorul și Astra.
  „Cred că am schimbat imaginea arbitrajului într-un mod pozitiv. Știu că întotdeauna vor fi zvonuri, obstacole, critici sau o politică negativă care ne vizează” -Kyros Vassaras, președinte CCA
  „Fotbalul nu este doar un joc, la cel mai înalt nivel e o afacere în care mulți oameni lucrează și oferă servicii. De cele mai multe ori nu trebuie să fii prea inteligent ca să înțelegi motivul din spate sau să înțelegi scopul influenței asupra arbitrilor”-Kyros Vassaras, președinte CCA

  „MĂ GÂNDESC LA EURO 2020!”
  Istvan Kovacs a primit pe final de 2019 o veste ce l-a entuziasmat: accederea în Elite, cea mai importantă categorie a arbitrilor din Europa. „Promovarea în Elite a sosit într-un moment în care nu m-aş fi aşteptat. Pentru mine vine ca un semn de apreciere pentru tot ce am realizat în ultimii ani. Am primit delegări la campioana mondială şi vicecampioana mondială, în grupele Ligii Campionilor, partide duse la final fără probleme. Mi s-a îndeplinit un vis, acela de a ajunge între arbitrii de top din Europa!”, a spus Kovacs. „Centralul” din Carei a vorbit despre dorințele din acest an: „În primul rând să fac o pregătire bună în această iarnă, iar apoi să iau pas cu pas fiecare eveniment. Avem teste la final de ianuarie, atât în ţară, cât şi la UEFA. Apoi meciuri eliminatorii în competiţiile europene. Aş minţi dacă aş spune că nu mă gândesc la o prezenţă la turneul final din vară. Asta îmi doresc, sper să se poată realiza”.
  Cele mai multe meciuri arbitrate
  Istvan Kovacs 96
  Ovidiu Hațegan 84
  Sebastian Colțescu 81
  Marcel Bârsan 79
  Marius Avram 78
  Radu Petrescu 78
  Cele mai multe cartonașe roșii acordate
  Sebastian Colțescu 40
  Marius Avram 34
  Istvan Kovacs 32
  Marcel Bârsan 29
  Horațiu Feșnic 27
  Cele mai multe penalty-uri acordate
  Sebastian Colțescu 39
  Horațiu Feșnic 38
  Marius Avram 35
  Andrei Chivulete 32
  Ovidiu Hațegan 31  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img