More


  LA MULTI ANI GNV! 30 de ani de la apariția PRIMULUI NUMĂR al GAZETEI DE NORD VEST

  =

  Gazeta de Nord-Vest, cel mai vechi cotidian din judeţul Satu Mare, aniversează împlinirea a 30 de ani de la apariţia primului număr. Acesta a văzut lumina tiparului în primele zile ale anului 1990, la iniţiativa unor oameni îndrăzneţi, în frunte cu directorul fondator Ion Bledea. În pofida vicisitudinilor de tot felul, Gazeta de Nord-Vest a supravieţuit, iubind adevărul şi în acelaşi timp speranţa, fiind, prin redactorii săi, un fidel “istoric al clipei”. N-a fost un grefier impasibil al evenimentelor, n-a jucat doar rolul de oglindă. Fiindcă, oricât de fidelă, o oglindă nu îndreaptă niciodată nimic, nu mişcorează răul, ajutând binele să triumfe.

  Dacă ținem cont de faptul că Gazeta de Nord-Vest este o publicaţie cotidiană, 30 de ani înseamnă enorm, înseamnă mii de zile de muncă, mii de nopți nedormite. S-au schimbat sedii, s-au schimbat directori, redactori-şefi, patronate. Însă nu s-au schimbat nici după 30 de ani spiritul tânăr, frenezia documentării, perseverenţa întru adevăr şi satisfacţia unui produs finit de calitate. De la perioada boemă de la începutul anilor ‘90, am ajuns în aceste vremuri de recesiune în care am învăţat să supravieţuim, când ziare cu state vechi îşi închid porţile.

  Feedback-ul cititorilor noştri înseamnă stabilitate şi echilibru, este motivaţia pentru a merge înainte, spre 30 şi mai mult. Vă invităm să fiţi în continuare părtaşi în fiecare zi la “povestea” Gazetei de Nord-Vest. Care, de fapt, este şi a dumneavoastră, a tuturor sătmărenilor!

  Gazeta de Nord-Vest Satu Mare – cotidianul sătmărenilor – a devenit după 30 de ani un simbol al presei sătmărene libere. Acest cotidian sătmărean s-a născut împreună cu Revoluţia din Decembrie 89. Au fost momente de mare curaj din partea jurnaliştilor de-atunci, respectiv Ioan Raţiu, Ion Bledea, Voicu D. Rusu şi alţi jurnalişti, care şi-au riscat viaţa pentru că au oferit sătmărenilor articole realiste, revoluţionare, nepărtinitoare, fără „limbajul de lemn” pe care l-au folosit în mod obligatoriu în anii comunismului.

  De-a lungul celor 30 de ani, Gazeta de Nord-Vest Satu Mare a fost şi a rămas un barometru social, un sistem de referinţă la care s-au raportat sătmărenii, pentru că prin intermediul articolelor, ştirilor, anchetelor, interviurilor şi a sondajelor de opinie au fost risipite vechile mentalităţi, au fost scoase în evidenţă actele reprobabile ale vechiului regim, cu protagoniştii lor cu tot, dar mai ales au oferit cititorilor coordonatele esenţiale ale economiei de piaţă.

  Jurnaliştii de la Gazeta de Nord-Vest Satu Mare au ştiut să facă diferenţă între sătmărenii care în vechiul regim au avut un comportament uman şi cei care prin natura funcţiei lor au subjugat şi umilit personalitatea unor executanţi lipsiţi de apărare.

  Ani şi ani de zile, oamenii nemulţumiţi s-au adresat redactorilor de la GNV, cum de altfel se întâmplă şi în zilele noastre, pentru a le rezolva unele nedreptăţi juridice, de fond funciar sau pentru a semnala abuzurile la care au fost expuşi în diverse situaţii ale vieţii sociale. Au fost şi momente de luptă jurnalistică extrem de grele pentru GNV, dar libertatea presei şi dorinţa nestăvilită de a publica adevăruri, care nu s-au spus ani şi ani de zile, au fost mai presus decât orice vicisitudini întâmpinate de-a lungul celor 30 de ani.

  În zilele noastre, GNV a rămas un ziar de echilibru în presa sătmăreană. Redactorii acestui cotidian de prestigiu al sătmărenilor scriu în continuare, fără concesii, despre „faţa nevăzută” a celor care se cred „infailibili”, „ nepătaţi” pentru ca cititorii, sătmărenii în general, să poată pune în cumpănă, să analizeze cu discernământ adevărurile despre faptele, viaţa şi liderii societăţii democratice.

  Prin intermediul anchetelor şi a ştirilor de ultimă oră, GNV se află mereu în acţiune, din dorinţa nestăvilită de a surprinde evenimentele pozitive sau dramatice pe care le trăiesc sătmărenii în diferite ipostaze ale vieţii.

  Cititorii de toate genurile nu trebuie să uite nicio clipă faptul că, mai înainte de toate, acest cotidian este al lor prin profesiunea de credinţă, care este libertatea presei. GNV reprezintă o forţă independentă indestructibilă, un prieten de nădejde, care nu te lasă în momentele de restrişte, în momentele când alţii te părăsesc la greu. GNV insuflă încredere, profesionalism şi sacrificiu când este nevoie de a scrie şi a publica adevăruri, indiferent de ameninţări. “ Am fost, suntem ş-om fi ! “ mulţi, mulţi ani ai dv., stimaţi cititori sătmăreni. LA MULŢI ANI , GAZETA DE NORD-VEST SATU MARE !  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img