More


  Noi proiecte sătmărene de succes publicate pe pagina Interreg Europe

  =

  În decursul ultimilor ani, Consiliul Județean Satu Mare a lansat, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Interreg România Ungaria, numeroase proiecte finalizate cu succes. La sfârșitul anului trecut, la recomandarea specialiștilor programului transfrontalier EPICAH – Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage, experții din Bruxelles au evaluat realizările ultimilor ani, ajungând la concluzia că aceste proiecte pot fi publicate pe site-ul oficial Interreg Europe, astfel proiectele româno-maghiare au devenit accesibile publicului larg. Anul 2020 a adus noi succese județului Satu Mare, alte două proiecte fiind publicate pe site.

  Unul dintre aceste proiecte transfrontaliere este așa-numitul program gastronomic, care promovează arta culinară a regiunii. În anul 2012 a fost fondată, în cadrul Programului ENPI a Uniunii Europene de Cooperare Transfrontalieră 2007-2013, Rețeaua Carpatică de Patrimoniu Gastronomic cu participarea Asociației Turistice din Regiunea Ivano-Frankivsk (Ucraina), Asociația Ecologic (România), Camera de Comerț și Industrie, filiala Satu Mare, Camera de Comerț și Industrie, filiala Košice și Asociația Someș-bazar din Ungaria.

  Celălalt proiect publicat pe site-ul Interreg Europe este cel realizat de orașul Carei în colaborare cu orașul Nyírbátor din Ungaria. Primăria orașului Nyírbátor, în calitate de solicitant principal, a depus în anul 2012, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Interreg România Ungaria 2007-2013, proiectul „Cooperare transfrontalieră între Nyírbátor și Carei pentru dezvoltarea atracțiilor turistice”. Proiectul a fost lansat în colaborare cu biserica greco-catolică din Nyírbátor și Primăria Orașului Carei. Scopul proiectului a fost realizarea unui pachet turistic comun, implementarea unui marketing performant, respectiv creșterea numărului de vizitatori. În vederea atingerii acestor scopuri s-au materializat următoarele îmbunătățiri: înființarea la Nyírbátor a unui centru pentru vizitatori și a unei școli de echitație, respectiv renovarea bisericii greco-catolice, iar la Carei reabilitarea sălii de echitație și înființarea unui muzeu de ceară în incinta castelului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img