More


  Numărul accidentelor de sărbători, mai mic față de anul trecut

  =

  Pentru a se reasigura că au fost luate toate măsurile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și pentru fluidizarea traficului rutier și vamal, prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a convocat în data de 13 ianuarie, la ora 10,00, o ședință operativă cu reprezentanții structurilor teritoriale ale M.A.I. Cu această ocazie s-a adus la cunoștință faptul că numărul accidentelor a scăzut în perioada Sărbătorilor de iarnă față de anul trecut. De asemenea, s-a pus un accent deosebit pe combaterea migrației ilegale.

  Accidente mai puține
  În acest sens, inspectorul șef al IPJ Satu Mare, Sorin Daniel Stan, l-a informat pe prefect că numărul accidentelor rutiere a scăzut în perioada Sărbătorilor de Iarnă, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

  De asemenea, în ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, acesta se desfășoară în condiții normale, fără a se înregistra aglomerări sau timpi de așteptare ridicați. În acest sens, există o colaborare deschisă între autoritățile române și cele maghiare.

  Totodată, în cadrul ședinței operative a fost subliniată importanța cooperării între toate structurile implicate în asigurarea unui climat de siguranță la nivelul județului, precum și informarea corectă a cetățenilor, în funcție de situațiile intervenite.

  Combaterea migrației ilegale
  Având în vedere fenomenul migrației la nivel național, Instituția Prefectului are în vedere susținerea măsurilor de combatere a migrației ilegale.

  Tocmai să nu se repete incidente neplăcute, precum cel din data de 11 ianuarie 2020, când un grup de trei migranți veniți dinspre Valea lui Mihai, județul Bihor, a produs un scandal în trenul Timișoara-Baia Mare, fiind coborâți din tren de polițiștii de ordine publică din Carei și polițiști de frontieră, care au intervenit ferm şi i-au condus la Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Șomcuta Mare, județul Maramureș.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img