Pasaj SUPRATERAN într-o intersecţie ULTRA-AGLOMERATĂ din Satu Mare. Despre ce e vorba

Primăria municipiului Satu Mare a supus, unei dezbateri publice, proiectul de buget pentru anul 2020. Peste 5 milioane de lei au fost alocaţi efectuării unor studii de fezabilitate pentru nişte investiţii desoebite precum un pasaj suprateran la Crinul sau reparaţii pe Podul Golescu, dar şi 74,5 milioane de lei pentru o serie de investiţii de anvergură, precum construirea celui de-al treilea pod.

Buget mai mare cu peste 28 de milioane de lei

Proiectul bugetului local de venituri şi cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul 2020 a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Satu Mare.

Pentru acest an, bugetul municipalității crește substanţială față de anul trecut, potrivit documentului mai sus amintit.

Astfel, pe anul 2019, veniturile totale ale Primăriei au fost de 190,6 milioane de lei. Pentru acest an, bugetul Primăriei municipiului Satu Mare crește cu aproape 28,5 milioane lei, ajungând la 219.072.369 de lei.

Cei interesaţi pot transmite în scris, propuneri, sugestii cu valoare de recomandare privind conţinutul bugetului, în termen de 15 zile de la data publicării. Sugestiile şi propunerile sătmărenilor vor fi analizate până la data prezentării bugetului în cadrul şedinţei Consiliului local de aprobare a Bugetului local pe anul 2020.

Principalele investiţii

Una dintre principalele investiţii prevăzute în buget pentru anul în curs este începerea lucrărilor la cel de-al treile pod peste Someş. Pentru acest obiectiv a fost alocată suma de 32,26 milioane de lei din totalul de 196,6 milioane de lei cât costă această investiţie.

Totodată, a mai fost alocate sumele necesare pentru reabilitarea cvartalelor care au rămas până acum nreabilitate. Este vorba despre cvartalele din Micro 17, Carpaţi I şi II.

Demn de remarcat este şi faptul că a fost alocată suma de peste 157.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru realizarea unui pasaj suprateran la Crinul, şi 161.000 de lei pentru reabilitarea Podului Decebal.

Proiectul de buget poate fi urmărit AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

TRAGEDIE. Al doilea DECES din Satu Mare a unui pozitiv cu COVID-19. De data asta e vorba de o FEMEIE

Veștile bune se împletesc cu cele proaste. Dacă mai devreme anunțam că al doilea pacient confirmat pozitiv cu coronavirus s-a vindecat, din păcate, acum...

VALERIU IOAN. EDITORIAL. Jurnal de campanie de pe frontul bătăliei anti COVID 19

Din fericire, Domnul ne scoate în față exemple de oameni buni, de oameni care aleg sacrificiul și renunțarea chiar la propria viață pentru salvarea...

BUCURIE. Al doilea OȘAN s-a VINDENCAT de COVID-19. A RĂPUS boala deși avea și ALTE BOLI

Veste foarte bună pentru cetățenii județului Satu Mare, în general, și a locuitorilor din Țara Oașului, în special. Al doilea pacient diagnosticat cu COVID-19...

Măsuri SUPLIMENTARE împotriva CORONAVIRUS luate la Primăria Satu Mare. Valabile din 1 aprilie

Pentru  protejarea populației de infectarea  cu virusul COVID-19 şi în urma măsurilor luate de autoritățile centrale, Primăria Municipiului Satu Mare anunță următoarele măsuri: Se suspendă...

VESTE BUNĂ. ATENȚIE PACIENȚI!!! Se REIAU parțial CONSULTAȚIILE în Policlinică    

Începand cu data de 01.04.2020 in cadrul Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și Tășnad se asigură asistența medicală la unele specialități pentru...