Pasaj SUPRATERAN într-o intersecţie ULTRA-AGLOMERATĂ din Satu Mare. Despre ce e vorba

Primăria municipiului Satu Mare a supus, unei dezbateri publice, proiectul de buget pentru anul 2020. Peste 5 milioane de lei au fost alocaţi efectuării unor studii de fezabilitate pentru nişte investiţii desoebite precum un pasaj suprateran la Crinul sau reparaţii pe Podul Golescu, dar şi 74,5 milioane de lei pentru o serie de investiţii de anvergură, precum construirea celui de-al treilea pod.

Buget mai mare cu peste 28 de milioane de lei

Proiectul bugetului local de venituri şi cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul 2020 a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Satu Mare.

Pentru acest an, bugetul municipalității crește substanţială față de anul trecut, potrivit documentului mai sus amintit.

Astfel, pe anul 2019, veniturile totale ale Primăriei au fost de 190,6 milioane de lei. Pentru acest an, bugetul Primăriei municipiului Satu Mare crește cu aproape 28,5 milioane lei, ajungând la 219.072.369 de lei.

Cei interesaţi pot transmite în scris, propuneri, sugestii cu valoare de recomandare privind conţinutul bugetului, în termen de 15 zile de la data publicării. Sugestiile şi propunerile sătmărenilor vor fi analizate până la data prezentării bugetului în cadrul şedinţei Consiliului local de aprobare a Bugetului local pe anul 2020.

Principalele investiţii

Una dintre principalele investiţii prevăzute în buget pentru anul în curs este începerea lucrărilor la cel de-al treile pod peste Someş. Pentru acest obiectiv a fost alocată suma de 32,26 milioane de lei din totalul de 196,6 milioane de lei cât costă această investiţie.

Totodată, a mai fost alocate sumele necesare pentru reabilitarea cvartalelor care au rămas până acum nreabilitate. Este vorba despre cvartalele din Micro 17, Carpaţi I şi II.

Demn de remarcat este şi faptul că a fost alocată suma de peste 157.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru realizarea unui pasaj suprateran la Crinul, şi 161.000 de lei pentru reabilitarea Podului Decebal.

Proiectul de buget poate fi urmărit AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ANUNȚ IMPORTANT. O ȘANSĂ UNICĂ de DEZVOLTARE oferită SĂTMĂRENILOR de FUTURESKILLS

Salut! Te invit la o provocare: ce ai făcut ultima dată pentru prima dată? Futureskills îți oferă șansa dezvoltării profesionale pe o piață a muncii...

PROGRES. Încă un VINDECAT la Satu Mare. Mai sunt doar cinci CAZURI ACTIVE în județ

Județul Satu Mare dă din nou semne de vindecare. După câteva săptămâni în care au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19, în ultima...

Ministrul Sănătății NU ia încă în calcul o nouă stare de urgență

Referitor la posibilitatea reintroducerii stării de urgenţă, el a afirmat că decizia se va lua în funcţie de rezultate evaluărilor privind cazurile de coronavirus,...

Un zombi legislativ; invităm în Parlament societatea civilă să reparăm haosul PNL

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că proiectul de lege al Guvernului Orban privind carantinarea şi izolarea este “un alt zombi...

Copiii care fac sport de performanţă vor primi vouchere pentru echipamente

Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă, despre Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, lansat săptămâna trecută...