Pasaj SUPRATERAN într-o intersecţie ULTRA-AGLOMERATĂ din Satu Mare. Despre ce e vorba

Primăria municipiului Satu Mare a supus, unei dezbateri publice, proiectul de buget pentru anul 2020. Peste 5 milioane de lei au fost alocaţi efectuării unor studii de fezabilitate pentru nişte investiţii desoebite precum un pasaj suprateran la Crinul sau reparaţii pe Podul Golescu, dar şi 74,5 milioane de lei pentru o serie de investiţii de anvergură, precum construirea celui de-al treilea pod.

Buget mai mare cu peste 28 de milioane de lei

Proiectul bugetului local de venituri şi cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul 2020 a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Satu Mare.

Pentru acest an, bugetul municipalității crește substanţială față de anul trecut, potrivit documentului mai sus amintit.

Astfel, pe anul 2019, veniturile totale ale Primăriei au fost de 190,6 milioane de lei. Pentru acest an, bugetul Primăriei municipiului Satu Mare crește cu aproape 28,5 milioane lei, ajungând la 219.072.369 de lei.

Cei interesaţi pot transmite în scris, propuneri, sugestii cu valoare de recomandare privind conţinutul bugetului, în termen de 15 zile de la data publicării. Sugestiile şi propunerile sătmărenilor vor fi analizate până la data prezentării bugetului în cadrul şedinţei Consiliului local de aprobare a Bugetului local pe anul 2020.

Principalele investiţii

Una dintre principalele investiţii prevăzute în buget pentru anul în curs este începerea lucrărilor la cel de-al treile pod peste Someş. Pentru acest obiectiv a fost alocată suma de 32,26 milioane de lei din totalul de 196,6 milioane de lei cât costă această investiţie.

Totodată, a mai fost alocate sumele necesare pentru reabilitarea cvartalelor care au rămas până acum nreabilitate. Este vorba despre cvartalele din Micro 17, Carpaţi I şi II.

Demn de remarcat este şi faptul că a fost alocată suma de peste 157.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru realizarea unui pasaj suprateran la Crinul, şi 161.000 de lei pentru reabilitarea Podului Decebal.

Proiectul de buget poate fi urmărit AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Ionel Arsene (PSD): Prin desfiinţarea programului “Prima casă’’, o familie va suporta 100.000 lei în plus

Prin desfiinţarea programului ‘’Prima casă’’, o familie care are nevoie de locuinţă va suporta peste 100.000 lei în plus prin accesarea unor alte tipuri...

Primarul din Târgu Mureş, amendat cu 10.000 de lei. CNCD: Afirmaţiile sale sunt extrem de rasiste

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat, miercuri, pe primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, cu suma de 10.000 de lei, și a...

Critici din Parlamentul European pentru Guvernul Orban: Nu o luaţi pe acelaşi drum ca Polonia şi Ungaria

Șefa grupului socialiștilor și democraților din Parlamentul European a criticat Guvernul Orban pentru schimbările pe care vrea să le aducă legii electorale, relatează MEDIAFAX. „Guvernul...

Mani Gyenes și tradiționala primire dulce de la Autonet

A devenit deja o tradiție ca, după fiecare ediție la care a participat la Dakar, colegii de la Autonet să-l primească...

“I-am făcut milionari”

Criticat pentru politica pe care o aplica la FCSB, Gigi Becali a tinut sa le raspunda lui Florin Gardos si Ioan Hora, doi fosti...