RESPECT. Adevărații EROI. Mii de VIEȚI SALVATE. Bilanțul ISU

Mii de vieți au fost salvate în urma intervențiilor realizate de angajații ISU Satu Mare în cursul anului trecut, la care se mai adaugă și bunuri în valoare de sute de mii de lei. Asta în condițiile în care are un deficit de personal de 12% față de cât prevede organigrama instituției. Anagajații ISU Satu Mare sunt adevărații eroi. Bilanț ul de activitate al ISU Satu Mare a fost prezentat astăzi, într-un cadru festiv organizat în sala de spectacole a Teatrului de Nord Satu Mare.

Potrivit materialului prezentat de șeful ISU Satu mare, col. Nicolae Dima, cu o medie de 26 de intervenții pe zi în anul 2019, intervențiile în diferite situații de urgență înregistrează o creștere semnificativă de la an la an. Astfel, dacă în 2018 erau înregistrate 8.788 de intervenții, cu peste 600 mai multe față de anul precedent, în 2019, angajații ISU Satu Mare au intervenit la 9.408 intervenții, adică cu 620 mai multe decât cu un an mai devreme.

Cele mai multe au fost intervențiile SMURD, paramedicii de pe ambulanțe intervenind la 5.505 situații, ceea ce înseamnă cel puțin tot atât de multe vieți salvate.

De asemenea, pompierii au mai intervenit pentru stingerea a 295 de incendii și 158 de incedii de vegetație, Totodată, au mai intervenit și la 65 de acțiune de descarcerare sau intervenție în cazul unor accidente grave.

Tot în 2019, angajații ISU Satu Mare au mai avut 2.844 acțiuni de reconstituire, 120 de acțiune de protecție civilă și 48 de exerciții.

Îndeplinirea misiunilor de salvare și protecție a populației și bunurilor în parametri optimi nu se poate realiza fără aportul structurilor suport din componența inspectoratului.

În ceea ce privește încadrarea cu personal, a existat o dinamică permanentă, atât prin pierderi – treceri în rezervă sau mutări, cât și prin completarea efectivelor cu absolvenți ai Facultății de Pompieri sau ai Școlii de Subofițeri Boldești, respectiv cu personal încadrat din sursă externă.

Cu toate acestea, ISU Satu Mareînregistrează încă un deficit de personal de peste 12%.

O contribuție esențială la pregătirea pentru intervenție a personalului propriu o are pregătirea prin exerciții și antrenamente.

Pregătirea corespunzătoare a personalului se reflectă și prin câteva rezultate de excepție obținute la competiții naționale, astfel:

-Plt. adj. sef Pop Radu din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei a fost desemnat, pentru al patrulea an consecutiv, campion național la aruncarea greutății, categoria +45 de ani;
-plt. adj. Cardoș Ghiță a fost desemnat cel mai puternic pompier din țară la Competiția Națională de profil;
-lotul de fete de la Palatul Copiilor Satu Mare a reprezentat România la etapa internațională a Concursului Prietenii Pompierilor, desfășurată în luna iulie în Elveția.

Activitatea pompierilor sătmăreni a fost apreciete și de autoritățile județene și locale, prezente la eveniment, care reliefat importanța acțunilor ISU pentru salvarea de vieți omenești și de bunuri, și respectul care trebuie arătat acestor adevărați eroi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

MOBILIZARE. ÎMPREUNĂ PENTRU MEDICII SĂTMĂRENI, ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Membri Asociației Uniți pentru Satu Mare s-au mobilizat exemplar și până acum au reușit să adune fonduri pentru a ajuta medicii sătmăreni aflați în...

OFICIAL. Cadre Medicale de la AMBULANȚĂ, în IZOLARE. S-a intervenit la un CAZ SUSPECT de COVID-19

Mai multe cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare sunt, de ieri dimineață, în izolare la domiciliu. Informația a fost confirmată...

DOTĂRI. Echipamente MEDICALE de aproape 1,25 MILIOANE lei pentru SPITALELE din Satu Mare

  Echipamentele instituțiilor de sănătate ale Județului Satu Mare sunt completate cu aparaturi medicale indispensabile tratamentului pacienților infectați cu virusul COVID-19! Valoarea totală a investiției...

OPINIE DE GAZETAR. DUMITRU ȚIMERMAN. Ajutoarele umanitare și Ideile generoase luptă  împotriva noului coronavirus

Starea de necesitate provocată de coronavirus a reușit să unească românii de pretutindeni sub cupola altruismului ( altruism : Dispoziția de a acționa dezinteresat,...

ANUNȚ IMPORTANT cu privire la TAXELE și IMPOZITELE locale

Primăria Municipiului Satu Mare informează sătmărenii despre faptul că toate serviciile de plată a taxelor și impozitelor locale sunt disponibile numai online. Pentru protejarea...