More


  SuperMANI 2020!

  =

  Emanuel Gyenes scrie istorie în Raliul Dakar 2020. Motociclistul sătmărean a reușit o performanță de-a dreptul impresionantă după ce a câștigat etapa de la categoria “Malle Moto”, în care se întrec doar concurenții fără echipă de mecanici, care își repară singuri motocicleta între etapele raliului.

  Totodată, pilotul din Satu Mare a intrat în hall of fame-ul competiției, denumită „Dakar Legends”, după cea de-a 10-a participare pe care o reușește.

  Gyenes a încheiat pe 29, la 08 h 02 min 31 sec, realizându-şi obiectivul propus la începutul cursei, intrarea în top 30. Românul a fost al 14-lea la categoria ”marathon” şi a terminat pe prima poziţie la ”malle moto”, rezervată piloţilor fără asistenţă tehnică.

  Anul trecut, la ultima ediţie din America de Sud, sătmăreanul a abandonat în etapa a opta. Cea mai bună clasare a sa în Raliul Dakar rămâne cea din 2016, când a ocupat locul 14. În 2011 şi 2015 a ieşit învingător la clasa marathon.

  ”Dakar 2020”
  Al 10-lea Dakar al meu a fost asa cum mi-am dorit, am terminat cel mai dur raliu din lume (8000km) fara echipa de asistenta pe locul 1 la clasa malle moto si locul 29 la general.

  Vreau sa multumesc familiei, prietenilor, sponsorilor si tuturor celor implicati pentru sprijinul si increderea in mine ca sa pot obtine acest rezultat extraordinar.

  Autonetmotorcycleteam, Varta, Mobil1, Schlemmer, Grupwestpremium, Groupwestmotors
  Vectraracing, Letsridegraphics.,Ballansportswear.” A scris Mani Gyenes pe pagina personal de facebook imediat după terminarea raliului.

  Mani a revenit ieri în țară și a fost așteptat de zeci de prieteni și fani la Aeroport iar în cursul acestei săptămâni cu siguranță cp va avea parte de primirea dulce , cu tort,, aplauze și declarații la firma AUTONET, cea la care e și angajat și care l sprijină financiar în aventurile de la DAKAR.

  Spaniolul Carlos Sainz, al treilea succes din cariera sa
  Pilotul spaniol Carlos Sainz (Mini) a câştigat vineri Raliul Dakar 2020, desfăşurat în premieră în Arabia Saudită, la clasa auto, obţinând al treilea succes după cele din 2010 şi 2018, relatează agenţiile internaţionale de presă.

  Sainz şi copilotul său Lucas Cruz au trecut la conducere clasamentului încă din etapa a treia şi şi-au menţinut poziţia fruntaşă până la sfârşit. La 57 de ani, Carlos Sainz, dublu campion mondial de raliuri WRC, a devenit cel mai vârstnic campion la Dakar.

  În clasamentul general, Carlos Sainz a fost urmat de Nassar Al-Attiyah (Toyota) la 6min21sec şi de francezul Stephane Peterhansel (Mini) la 9min58sec. Fernando Alonso a ocupat locul 13 la prima sa experienţă în cel mai dur raliu al lumii, la 4h42min de învingător.

  Etapa a 12-a, ultima, cu un parcurs cronometrat de 167 km între Haradh şi Qiddiya, a fost câştigată de campionul en titre, qatarianul Nassar Al-Attiyah (Toyota) cu timpul de 1h 17 min 30 sec, care a fost urmat în clasament de sauditul Yasir Seaidan la 1 min 32 sec şi de argentinianul Orlando Terranova la 3 min 16 sec. Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, s-a clasat al patrulea, la 3 min 25 sec.

  La clasa quad, victoria i-a revenit chilianului Ignacio Casale, la al treilea triumf după cele din 2014 şi 2018. La camioane s-a impus echipajul rus format din Andrei Karghinov, Andrei Mokeev şi Igor Leonov (Kamaz), în timp ce la clasa SSV învingător a fost echipajul american format din Casie Currey şi Sean Berriman.

  Ediţia 2020 a Raliului Dakar a fost umbrită de decesul pilotului portughez Paulo Goncalves, în urma unei căzături suferite duminică în timpul etapei a şaptea de la clasa moto.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img