More


  Vămile comune dintre Satu Mare şi Transcarpatia, dezvoltate

  =

  Județul Satu Mare urmează să lanseze noi proiecte cu regiunea Transcarpatia. Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a participat la o întâlnire oficială organizată la Ujgorod unde, împreună cu Florin Pârvu, consulul României la Solotvino și Oleksiy Hetmanenko, președintele – interimar al ARS, au convenit asupra noilor proiecte europene pe care urmează să le lanseze județul Satu Mare împreună cu regiunea Transcarpatia.

  Proiecte noi  cu regiunea Transcarpatia
  Pe lângă proiectele HUSKROUA depuse deja, Pataki Csaba a atras atenția conducerii regiunii ucrainene asupra unor noi posibilități care ar facilita, de exemplu, dezvoltarea infrastructurii trecerilor de frontieră comune.

  Președintele Consiliului Județean Satu Mare a menționat trecerea de frontieră de la Halmeu unde, pe partea dinspre România, au avut loc deja îmbunătățiri, însă, cu ajutorul unui proiect, s-ar putea oferi condiții europene pe ambele părți.

  Pataki Csaba a menționat că în ultimii ani cele două regiuni au finalizat împreună numeroase proiecte comune în domeniul îmbunătățirii infrastructurii rutiere, în domeniul sănătății și al protecției mediului, respectiv faptul că, și pe viitor, trebuie profitat la maximum de posibilitățile oferite de Uniunea Europeană.

  Aeroportul Satu Mare, deschis şi pentru ucraineni
  Președintele Consiliului Județean a atras atenția președintelui Oleksiy Hetmanenko asupra posibilităților oferite de aeroportul din Satu Mare accentuând că, de aici, și locuitorii regiunii Transcarpatia au posibilitatea de a ajunge în diferite colțuri ale lumii.

  La sfârșitul întâlnirii, părțile au căzut de acord asupra faptului că această colaborare, care s-a dovedit a fi una fructuoasă, trebuie continuată prin lansarea, în cel mai scurt timp posibil, a unor noi proiecte.

  În vederea materializării acestor planuri, conducerea localității Ujgorod împreună cu echipa sa vor face, în curând, o vizită la Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img