More


  VESTE BUNĂ. Sătmarul, LEGAT la AUTOSTRADĂ mai REPEDE decât ne așteptam. Cum e posibil

  =

  Județul și municipiul Satu Mare va fi legat la autostradă mult mai repede decât s-ar fi așteptat sătmărenii, fie oameni de rând, fie autorități. Astfel, în circa doi ani, municipiul Satu Mare va avea acces la o autostradă de importanță vitală pentru județul nostru. În cadrul unei întâlniri informale pe care a avut-o azi cu reprezentanții mass-mediei din Satu Mare, prefectul Radu Bud a făcut cunoscut faptul că, până în anul 2022, orașul și județul Satu Mare trebuie să fie legat la o autostradă extrem de importantă pentru dezvoltarea orașului și județului.

  Șoseaua de Centura, gata la 30 iunie 2021

  Prefectul a arătat că, sunt toate premizele ca până în 30 iunie 2021, Șoseaua de ocolire a municipiului Satu Mare va fi terminată. În lungime totală de aproape 20 de km, din care circa 15 km va fi pe patru benzi, în regim de autostradă.

  Din cauza unor probleme tehnice apărute ulterior, adică sub-tranversări pe sub liniile de înaltă tensiune, șase la număr, termenul de finalizare a acestei investiții a fost prelungit cu șase luni: de la 31 decembrie 2020, la 30 iunie, 2021.

  Prefectul Radu Bud a dat asigurări că toate problemele ivite pe parcurs au fost rezolvate, există finanțare, astfel că firma constructoare, Asocierea Itinera SpA – Collini Lavori SpA – Via Design SRL, își poate continuă fără probleme construirea acestei șosele, și că instituția pe care o reprezintă se va implica activ pentru realizarea acestui termen.

  Legătura cu autostradă

  Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai arătat că munca nu se oprește odată cu finalizarea acestei Centuri, ci trebuie realizat un tronson de drum, în regim de autostradă, care să lege municipiul Satu mare de o autostradă foarte importantă pentru dezvoltarea județului.

  Concret, Radu Bud a arătat că maghiarii vor ajunge cu autostrada M4 până la granița cu România, adică până la Petea, cel târziu până la finele anului 2022. Cei circa 40 de km de autostradă ce urmează a fi construiți de maghiari au fost împărțite în două părți, prima parte fiind terminată până în 2021, iar a doua parte, până la granița cu România, până la finele anului 2022.

  Până atunci, însă, la Satu Mare trebuie construită o șosea cu patru benzi, în regim de autostradă, care se facă legătură între Șoseaua de centură a orașului și vama Petea, astfel încât să se facă joncțiunea cu autostrada din Ungaria.

  Această șosea de legătură, de aproximativ 10 km, ar urma să fie construită tot de CNAIR, la fel ca și Șoseaua de Centură. Pentru realizarea acestui tronson de drum, prefectul Radu Bud a dat asigurări că Prefectura Satu Mare se va implica serios.

  Acest drum ar putea fi primul pas pentru construirea Autostrăzii Nordului.

  Vom fi sigur în Schengen

  Mai mult decât atât, prefectul și-a exprimat convingerea că până ce autostrada construită de maghiari va fi gata, și până ce partea română va realiza șoseaua de legătură în regim de autostradă dintre Satu Mare și partea maghiară, România va fi primită în Spațiul Schengen.

  Astfel că sătmărenii nu vor mai fi nevoiți să aștepte zeci de minute în vămi pentru a ajunge în Ungaria, cum se întâmplă, în multe cazuri, acum.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img