More

    VIDEO/FOTO. SĂRBĂTOARE. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată solemn la Satu Mare

    Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită solemn la Satu Mare astăzi, 24 ianuarie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza situat în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

    https://www.facebook.com/203660309656125/videos/465441347457547/

    În ciuda frigului pătrunzător, la eveniment au fost prezente circa 300 de persoane printre care senatorul PSD de Satu Mare, Gabriel Leș, prefectul Radu Bud, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul Kereskenyi Gabor, reprezentanți ai instituțiilor subordonate Ministerului Apărării și a Ministerului de Interne, reprezentanți ai asociaților sau societăților cultural patriotice din județ, reprezentanți ai partidelor politice sau simpli cetățeni.

    Manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române au debutat cu salutul Gărzii de Onoare de către prefectul Radu Bud. A urmat intonarea Imnului Național, după care prefectul a dat citire mesajului premierului României cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

    În continuare, Felician Pop, alături de mai tânărul Adrian Lupescu, au evocat, prin cântec și vers, însemnătatea Unirii Principatelor Române.

    Evenimentul a continuat cu depuneri de coroane de flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza, defilarea Gărzii de Onoare, iar la final, toți cei prezenți s-au prins într-o Horă a Unirii, pentru a sărbători împreună acest moment cu o semnificație deosebită asupra istoriei națiunii române.

    În urmă cu 161 de ani, ”Mica Unire” a reprezentat piatra de temelie a Marii Uniri a României, ce avea să fie închegată 59 de ani mai târziu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE